Najneverovatniji sportski incident?!

Najneverovatniji sportski incident?!
Najneverovatniji sportski incident?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kriterijum Internešonal je čuvena biciklistička trka koja se preko 80 godina održavala u Francuskoj. Iako su na njoj slavili i legendarni Bernar Ino, Žak Anketil, Kris Frum, Migel Indurajn… ona se, ipak, najviše pamti po neverovatnom događaju u prvoj etapi trke 1997. godine. Za taj događaj su mnogi rekli da je najneverovatniji sportski incident svih vremena…

Konj uleteo među bicikliste

Biciklisti su bili u velikoj grupi na oko 20 kilometara do cilja etape. Delovalo je da je trka u potpuno mirnoj fazi. A potom se događa šok. Sa jedne livade pored druma prelepi konj odlučuje da preskoči ogradu i da krene da juri za biciklistima. On se ubrzo našao među biciklistima, trčavši iz sve snage. Pojedini biciklisti su odmah usporili, a neki nisu ni primetili da konj trči sa njima…

Konj je uleteo među bicikliste tokom trke.
Konj je uleteo među bicikliste tokom trke.

Posle nekoliko desetina sekundi u kojima je konj trčao među biciklistima i u kojima su svi strepeli da ne dođe do ozbiljnijeg incidenta, konj je odlučio da ode svojim putem, dok su organizatori zaustavili trku kako bi se karavan opet skupio, ali i kako bi se pojedini biciklisti oporavili od šoka koji su doživeli. „Kada je konj preskočio ogradu i došao na put, to je izgledalo impresivno. Zvuk kopita, varnice, disanje konja, sve je bilo nestvarno.“ – rekao je kasnije o incidentu učesnik trke Frederik Monkasin.  

Da li je to najneverovatniji sportski incident svih vremena?

Snimak incidenta završio je ubrzo u mnogim medijima. Oni su preneli dešavanja sa trke uz nevericu da se ovako nešto uopšte dogodilo. Pojedini mediji su čak izvestili da je to bio najneverovatniji sportski incident ikada i da su samo pukom srećom izbegnute ozbiljnije posledice. Zanimljivo je da je snimak incidenta sa trke Kriterijum Internešonal završio i kao deo čuvenog filma „Čudesna sudbina Amelije Pulen„.
Kako je izgledala zaista neverovatna situacija kada je konj uleteo među bicikliste tokom trke, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDijego Maradona – Odbojka? Može!
Sledeći tekstZoran Jovanović – Zakucavanje koje je izazvalo haos na parketu