Endrju Bajnam – Divljački faul nad Bareom

Divljački prekršaj Bajnama nad Bareom
Divljački prekršaj Bajnama nad Bareom
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tadašnji aktuelni šampioni NBA lige, Los Anđeles Lejkersi, poraženi su sa 36 poena razlike na gostovanju Dalas Maveriksima, u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije. Tim porazom su Teksašani „počistili“ Lejkerse, a taj meč će osim po najubedljivijoj pobedi Dalasa na putu ka svom jedinom šampionskom prstenu, ostati u sećanju ljubitelja košarke i po „prljavom“ potezu tadašnjeg centra „Jezeraša“ Endrju Bajnama.

Endrju Bajnam je napravio brutalan faul

Na nešto više od 8 minuta da kraja susreta Lejkersi su imali zaostatak od 30 poena, kada je plejmeker domaćih Hoze Huan Barea krenuo u prodor. Prošao je “Džej Džej” prošao lako pored poprilično nezainteresovane odbrane gostiju i došao do prilike da iz zicer pozicije lako položi loptu u koš, ali je tada na scenu stupio Endrju Bajnam. Očigledno frustriran zbog svoje loše igre na tom susretu, kao i ubedljivog poraza i eliminacije njegove ekipe iz doigravanja, namerno je, divljački, iz sve snage udario desnim laktom Bareu u rebra, koji je i pored toga uspeo da postigne poene, ali je i od siline udarca “odleteo” i vrlo snažno levom stranom se prizemljio na parket. Sudije nisu imale nikakvu dilemu, istog trenutka su isključile Bajnama, koji nije imao nameru da se izvini Barei, već je skinuo dres i praćen negodovanjem publike uputio se ka tunelu. Omaleni plejmeker je osim bolova od udarca i stravičnog prizemljenja, na svu sreću prošao bez teških posledica i nije doživeo ozbiljniju povredu.

Endrju Bajnam je laktom udario Bareu.
Endrju Bajnam je laktom udario Bareu.

Kada sam na snimku video šta sam uradio, samo sam se uhvatio za glavu. Dobro je da Barea nije ozbiljnije povrijeđen. Ovo mi se neće ponoviti. Izvinjavam se javno Barei, a to ću da uradim i lično.” – rekao je Bajnam posle susreta o svom divljačkom nasrtaju na omalenog plejmekera.

NBA liga je kaznila Bajnama

Ipak, iako se posle susreta javno izvinio za svoj prekršaj, NBA liga nije imala milosti prema Endrju Bajnamu, pa mu je izrečena kazna od pet utakmica zabrane igranja i 25.000 dolara. Dok je suspenziju sa narednih pet mečeva zaradio zbog udaranja protivnika, novčanu kaznu je dobio zbog skidanja dresa dok je posle isključenja izlazio sa terena.
Divljački prekršaj Endrju Bajnama nad Hoze Huanom Bareom je jedan od „najprljavijih“ u istoriji NBA lige, a kako je izgledao prekršaj košarkaša koji je znao da „dovede do ludila“ i Šekila O’Nila, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstGol Tijane Jakovljević sa centra terena
Sledeći tekstMate Parlov – „Lastom“ u publiku na „Marakani“ posle trijumfa protiv Adinolfija