Gol Tijane Jakovljević sa centra terena

Gol Tijane Jakovljević sa centra terena
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Španije sa 21:6 u trećem kolu B grupe prvenstva Evrope 2016. godine u “Beogradskoj Areni”. Ipak, vaterpolistkinja Srbije Tijana Jakovljević će sigurno još dugo pamtiti ovaj meč i to po dobru, pošto je uspela da tadašnjim aktuelnim šampionkama Evrope postigne gol sa centra terena!
Iako je Srbija bila domaćin Evropskog prvenstva za dame u vaterpolu, dileme ko će slaviti u duelu između “Orlica” i Špankinja nije bilo. Od starta su tadašnje aktuelne šampionke Evrope, vaterpolistkinje Španije pokazala veliku razliku u kvalitetu i već posle ubedljivih 6:0 u prvoj četvrtini, bilo je i više nego jasno da će lagano trijumfovati na susretu. Srpkinje su se solidno držale u naredna dva perioda, ali posle još jedne velike serije u poslednjoj četvrtini, Špankinje su povele sa 21:5. Iako je bilo ostalo samo 0,9 sekundi do kraja, iako su imale ogromnu prednost, a Srpkinje tek kretale sa centra, vrlo “principijelne” Špankinje su osim golmana, na gol postavile i još dve igračice uz stative, kako ne bi ništa prepustile slučaju. Ipak, Tijana Jakovljević nije gubila nadu, uputila je “projektil” sa polovine bazena i uz malu pomoć golmanke Španije, postigla jedan od najspektakularnijih golova u istoriji vaterpola. Ipak, i pored toga što je bilo jasno da će doživeti ubedljiv poraz i što je na semaforu ostalo manje od sekunde do kraja susreta, Srpkinje se nisu predavale, a za svoj trud su nagrađene golom koji je “obišao planetu”.
Iako je bilo ostalo samo 0,9 sekundi do kraja, iako su imale ogromnu prednost, a Srpkinje tek kretale sa centra, vrlo “principijelne” Špankinje su osim golmana, na gol postavile i još dve igračice uz stative, kako ne bi ništa prepustile slučaju. Tijana Jakovljević nije gubila nadu, uputila je “projektil” sa polovine bazena i uz malu pomoć golmanke Španije, postigla jedan od najspektakularnijih golova u istoriji vaterpola. Gol Jakovljevićeve izazvao je oduševljenje i gromoglasni aplauz prisutnih na tribinama “Beogradske Arene”, a srpske vaterpolistkinje su znale da proslava ovaj spektakularan pogodak, iako on nije imao nikakav rezultatski značaj.
Uživajte podsećajući se gola Tijane Jakovljević, koji će svakako još dugo krasiti špice mnogih sportskih emisija.

Prethodni tekstAko ovo nije penal, šta onda jeste?!
Sledeći tekstEndrju Bajnam – Divljački faul nad Bareom