Đakomo Lanconi – „Fora“ za vaterpolo udžbenike

Đakomo Lanconi -
Đakomo Lanconi - "Fora" za vaterpolo udžbenike
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Polovinom januara 2015. godine, u prvenstvenom meču Serije A u vaterpolu, Akvakijara je kao gost u neizvesnom duelu savladala Romu sa 10:9. Iako je to bio vrlo zanimljiv duel, on nije privukao puno pažnje javnosti, ali će zato jedan trenutak sa tog meča završiti na mnogim vaterpolo kompilacijama.
Igrala se treća četvrtina, a vaterpolisti Akvakijare su posle jedne odlične odbrane krenuli u brzi kontranapad. Najbrži u plivanju ka protivničkom golu bio je Đakomo Lanconi, a pošto su i saigrači to primetili, lopta je ubrzo poslata ka Lanconiju. Plivao je Đakomo vrlo brzo sa loptom između ruku, dok je jedan igrač Rome pokušavao da ga stigne, a jedan saigrač ga odlično pratio. Očekivali su oni koji su gledali duel da Đakomo Lanconi uposli saigrača ili se sam podigne na šut kada dovoljno priđe golu, ali će se on odlučiti za drugačije rešenje.

Đakomo Lanconi postigao je prelep gol na meču protiv Rome.
Đakomo Lanconi postigao je prelep gol na meču protiv Rome.

Kada je prišao protivničkom golu na nekih pet metara, Đakomo Lanconi odjednom odlučuje da, dok fintira kao da će nastaviti da pliva ka golu sa loptom između ruku, uputi šut, ne izdignuvši se iznad vode, već samo gurnuvši loptu snažno desnom rukom u gornji desni ugao gola Rome. Udarac je bio veoma precizan, a golman Rome nije na vreme odreagovao, pa je Lanconi uspeo da postigne spektakularan gol, kakav se gotovo i ne viđa na vaterpolo duelima.
Iako postignut na meču koji nije privukao puno pažnje, gol koji je postigao Đakomo Lanconio završio je na mnogim kompilacijama najlepših i najneverovatnijih vaterpolo golova ikada, a kako je on izgledao, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstHuan Rikelme – Umetnost izvođenja penala
Sledeći tekstAjzea Tomas – Srceparujuća utakmica