Domaći zadatak navijača Dinama iz Drezdena

Domaći zadatak navijača Dinama iz Drezdena
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Navijači Dinama iz Drezdena zadali su 2012. godine „domaći zadatak“ drugim navijačima, ma gde se oni nalazili. Simpatizeri nemačkog drugoligaša kupili su sve karte za meč svoje ekipe sa Ingolštatom, iako im zbog suspenzije nije bilo dozvoljeno da na njemu prisustvuju. Veliki broj njih okupio se ispred stadiona, gde su uz pesmu „pratili“ utakmicu svoje ekipe.
Domaći zadatak navijača Dinama iz DrezdenaDinamo je kažnjen da igra meč pred praznim tribinama zbog nereda njegovih navijača na kup utkmici sa Borusijom iz Dortmunda. Stadion u Drezdenu ima kapacitet 32066 mesta i navijači su kupili sve karte u znak solidarnosti sa klubom. Oni su se okupili u većem broju ispred stadiona gde su na velikim ekranima mogli da prate meč svoje ekipe sa Inoglštatom koji je završen bez golova. Pre meča Dinamo je saopštio da će se i dalje truditi da „napravi mesta za sve koji ne žele da uđu na stadion“.
Dinamo iz Drezdena prvobitno je bio kažnjen zabranom igranja u nemačkom kupu do 2013. godine zbog ponašanja navijača na utakmici sa Dortmundom 25. oktobra 2011. godine, ali je ta kazna smanjena posle žalbe.
Ostaje za dugo sećanje lekcija iz vernosti koju su navijači Dinamo Drezdena zadali svim fanovima širom planete.

Prethodni tekstDominacija u Atini „plavih“ čarobnjaka
Sledeći tekstBostonovo gaženje Lejkersa za prekid šampionskog posta