Dva savršena troskoka Džonatana Edvardsa za 20 minuta

Dva savršena troskoka Džonatana Edvardsa za 20 minuta
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Legendarni britanski troskokaš Džonatan Edvards je 1995. godine pre svetskog prvenstva čak 4 puta preskočio 18 metara, ali uvek uz prejak vetar, tako da mu ti rezultati nisu priznati i zato je u Geteborg na svetsko prvenstvo došao sa “samo“ 17,98 metara.
U Geteborgu je Džonatan Edvards u roku od 20 minuta dva puta oborio svoj svetski rekord. Plasirao se aktuelni svetski rekorder lako u finale svetskog prvenstva, da bi u finalu zabeležio jednu od najdominantnijih pobeda u istoriji atletskih prvenstava. U prvom pokušaju Edvards je troskočio 18,16m i tako postao prvi čovek u istoriji koji je u troskoku preleteo 18 metara bez pomoći vetra. Svetski rekord je trajao oko 20 minuta, jer je drugi skok Džonatan Edvardsa bio neverovatan. Bio je to ako ne perfektan, onda troskok vrlo blizu perfekcije, a posle troskoka semafor je pokazao neverovatnih 18,29m(WR). Bio je to rezultat koji je ostao nedodirljiv za sve troskokaše i kome niti jedan troskokaš nije prišao ni blizu već punih 20 godina.
Pogledajte ova dva neverovatno troskoka legendarnog Džonatan Edvardsa i podsetite se na jedan od najdominantijih nastupa u istoriji svetskih prvenstava u atletici.

Prethodni tekstMima Jaušovec – Prva jugoslovenska ženska tensika zvezda
Sledeći tekstDule Savić – Gol koji je utišao „Hajberi“