Džej Ar Smit – Zagrljaj na klupi umesto igranja odbranje

Džej Ar Smit - Zagrljaj na klupi umesto igranja odbranje
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Milvoki Baksi napravili su iznenađenje početkom novembra 2016. godine, savladavši na svom terenu aktuelne šampiona NBA lige Klivlend Kavalirse rezultatom 118:101, ali bi utakmica i pored iznenađujućeg rezultata brzo bila zaboravljena, da nije bilo jedne neverovatne situacije, koja se dogodila u završnici prvog poluvremena.
Na nešto manje od tri minuta pre isteka druge četvrtine, Baksi su bili u napada kada je plejmeker domaćih Metju Delavedova tik što je prešao centar ugledao pod košem gostiju samog svog saigrača Tonija Snela. Poslao mu je Australijanac odličnu loptu, koju je Snel iskoristio da lakim zakucavanjem zabeleži nove poene. Ipak, glavno pitanje koje kao da su tada očima postavljali igrači Kavalirsa bilo je: Naime, dok se Smit vraćao u odbranu, njega je sa klupe Baksa pozvao Džejson Teri, sa kojim je u prošlosti imao sukobe. Džej Ar nije oklevao, prišao je Teriju, proćaskao sa njim par reči i zagrlio ga, a uopšte mu nije smetalo to što se na terenu dok se on pozdravljao sa “Džetom” odigravala akcija protivničke ekipe.“Gde je Džej Ar Smit, koji je zadužen za čuvanje Snela?” U trenutku dok je Toni zakucavao loptu u koš Klivlenda, Smit se odnekud pojavio na parketu, a tek je usporeni snimak svima pokazao gde se igrač Klivlenda nalazio dok je igrač koga je trebao da čuva beležio lake poene.
Naime, dok se Smit vraćao u odbranu, njega je sa klupe Baksa pozvao Džejson Teri, sa kojim je u prošlosti imao sukobe. Džej Ar nije oklevao, prišao je Teriju, proćaskao sa njim par reči i zagrlio ga, a uopšte mu nije smetalo to što se na terenu dok se on pozdravljao sa “Džetom” odigravala akcija protivničke ekipe. Neverovatna situacija koja se dogodila tokom meča, nasmejala je ljubitelje najjače košarkaške lige, ali i izazvala veliku pažnju novinara, koji su posle meča najviše vremena u razgovoru sa igračima posvetili baš ovoj situaciji.
“Ne sećam se toga. Nisam čak ni znao da sam u igri. Moja greška.” – rekao je Džej Ar Smit posle meča na pitanje novinara da objasni šta se zapravo dogodilo. “Samo sam mu rekao ‘šta ima?’ i on je prišao, to je sve.” – objasnio je posle meča Džejson Teri kako je tokom igre “namamio” Smita u zagrljaj. “To je bilo dogovoreno na tajm-autu, Džejson Kid (trener Milvokija) je rekao Teriju ‘okupiraj ga tokom igre’. Ma šalim se naravno.” – kroz smeh je posle susreta objasnio ovu neverovatnu situaciju Janis Antetokumbo, najbolji igrač Baksa.
Mnogi će reći da tokom regularne sezone NBA mečevi su vrlo često više zabavni nego sportski događaji, a da je ponekad zaista tako pokazuje i situacija sa meča Baksa i Kavalirsa, koja će vas verujemo nasmejati, ali verovatno i naterati da se zapitate da li je moguće da igraču koji prima desetine miliona dolara za igranje košarke. toliko padne koncentracija da umesto da igra odbranu, on se grli sa “ortakom”. Podsetite se kako je izgledala ova neverovatna sitacija.

Prethodni tekstKad su „Bitlsi“ igrali „bič volej“
Sledeći tekstDanilo Ikodinović – Gol Hrvatima u poslednjim sekundama meča