Džejson Kid – Asistencije preko „Kineskog džina“

Džejson Kid - Asistencije preko
Džejson Kid - Asistencije preko "Kineskog džina"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Mnogi ljubitelji košarke će često reći da su lopte koje je dodavao Džejson Kid „imale oči“. I zaista je mnogo primera u kojima su lopte posle dodavanja Džejsona Kida nalazile put do njegovih saigrača na zaista neverovatan način. Zbog toga ovog plejmekera mnogi smatraju za jednog od najboljih dodavača u istoriji košarke. Kada se neka asistencija smatra za najbolju u karijeri takvog dodavača, onda zaista i ne čudi što je ona posebno spektakularna.

Delovalo je da je Hjuston pred pobedom

Dana 22. oktobra 2010. godine u poslednjem predsezonskom duelu pred start nove NBA sezone Dalas Maveriksi dočekali su Hjuston Roketse. Iako je to bio „samo“ predsezonski meč, činjece da je poslednji pred start sezone i da je u pitanju Teksaški derbi učinile su da obe ekipe izvedu prve timove i odigraju jedan vrlo zanimljiv i neizvestan meč. Pitanje pobednika nije rešeno do samog finiša susreta. Tada su domaćini imali aut na četiri desetinke pre kraja u blizini polovine terena pri zaostatku od jednog poena. Loptu je u igru vraćao Džejson Kid. Mnogi su verovali da je pitanje pobednika već rešeno. Smatrali su da je ostalo premalo vremena do kraja susreta da se nešto promeni.

I pored toga što je izgledalo kao da nema dovoljno vremena da Dalas uputi dobar šut ka njihovom košu, "Rakete" nisu ništa prepuštale slučaju, pa su sa klupe Hjustona odlučili da postave Jao Minga da brani izvođenje auta Maveriksa. To je znatno otežalo stvari domaćinima, jer je Džejson Kid trebao da uputi dobro dodavanje saigračima u situacija u kojoj gotovo da nije mogao ni da vidi teren od Minga. Ipak, to nije pokolebalo legendarnog plejmekera, koji je imao ideju kako da uposli saigrače, ali i ispuni zamisli svog trenera za poslednji napad.
Lopte koje je dodavao Džejson Kid su „imale oči“.

I pored toga što je izgledalo kao da nema dovoljno vremena da Dalas uputi dobar šut ka njihovom košu, „Rakete“ nisu ništa prepuštale slučaju. Sa klupe Hjustona odlučili su da postave Jao Minga da brani izvođenje auta Maveriksa. To je znatno otežalo stvari domaćinima. Džejson Kid je trebao da uputi dobro dodavanje saigračima u situacija u kojoj gotovo da nije mogao ni da vidi teren od Minga. Ipak, to nije pokolebalo legendarnog plejmekera. On je imao ideju kako da uposli saigrače, ali i ispuni zamisli svog trenera za poslednji napad.

Džejson Kid je na fenomenalan način uposlio Meriona

Džejson Kid se odlučuje da pošalje lob dodavanje preko „Kineskog džina“. I to čini na fenomenalan način. Lopta preleće Minga i doleće blizu obruča. Tamo ju je posle „aley-oop“-a u koš protivnika lagano položio Šon Merion. On se nekoliko trenutaka ranije posle odličnog bloka Dirka Novickog oslobodio Kortnija Lija, koji je imao zadatak da ga čuva u poslednjoj akciji Maveriksa na susretu. Ovom sjajnom akcijom Dalas je uspeo da slavi na susretu. To je iako se radilo o predsezonskom duelu izuzetno obradovalo rezervne igrače i navijače Maveriksa. Oni su znali da proslave trijumf. I dok su domaćini slavili pobedu, reakcija gostujućih igrača (posebno Breda Milera) pokazala je koliko su oni razočarani zbog načina na koji su „uspeli“ da izgube meč.

Džejson Kid se odlučuje da pošalje lob dodavanje preko "Kineskog džina" i to čini na fenomenalan način. Lopta preleće Minga i doleće blizu obruča, gde ju je posle "aley-oop"-a u koš protivnika lagano položio Šon Merion, koji se nekoliko trenutaka ranije posle odličnog bloka Dirka Novickog oslobodio Kortnija Lija, koji je imao zadatak da ga čuva u poslednjoj akciji Maveriksa na susretu. Ovom sjajnom akcijom Dalas je uspeo da slavi na susretu, što je iako se radilo o predsezonskom duelu izuzetno obradovalo rezervne igrače i navijače Maveriksa, koji su znali da proslave trijumf.
Džejson Kid je svojom asistencijom preko Jao Minga bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Dalasa protiv Hjustona.

Posle susreta, Šon Merion je novinarima objasnio kako su domaćini uspeli u poslednjoj akciji da dođu do „nemogućeg“ trijumfa protiv Hjustona: „Bila je to akcija koju je naš trener nacrtao u tajm-autu. Mi smo je izveli do perfekcije. Pošto je ovo bio poslednji predsezonski susret veoma smo želeli da trijumfujemo na njemu. Zato smo ga do samog kraja odigrali sa puno energije.“ – rekao je posle susreta jedan od junaka pobede Dalasa Šon Merion.

Najbolje dodavanje u Kidovoj karijeri?!

Po očekivanju pobednička akcija Dalasa izabrana je za najbolji potez poslednje predsezonske večeri na NBA parketima. Mnogo godina kasnije zvanični sajt NBA lige izabrao je baš to dodavanje Džejsona Kida preko Jao Minga za Šona Meriona za najbolje u karijeri legendarnog plejmekera.
I zaista kada se više puta pogleda dodavanje Džejsona Kida za Šona Meriona, deluje neverovatno kako je ovaj sjajni organizator igre uspeo preko Jao Minga da pošalje loptu tačno gde treba. Tako je omogućio saigraču da laganim polaganjem donese trijumf svom timu. Kako je izgledalo ovo sjajno dodavanje Džejsona Kida iz oktobra 2010. godine, koje su sa zvaničnog sajta NBA lige proglasili za najbolje u njegovoj karijeri, pogledajte na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst„Lord“ Bentner – „Srećne gaće“ od 100.000 evra
Sledeći tekstGazine rimske „ludorije“