„Lord“ Bentner – „Srećne gaće“ od 100.000 evra

"Lord" Bentner - "Srećne gaće" od 100.000 evra
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Sve se to dogodilo na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Odličnu utakmicu na stadionu „Arena Lavov“, pred skoro 32.000 gledalaca, odigrale su Danska i Portugal u okviru 2. kola grupe B. Pored 5 golova, mnogi se ovog meča sećaju i po ispadu Niklasa Bentnera…
Portugal je u veoma dobroj utakmici, punoj uzbuđenja i neizvesnosti, zasluženo slavio u duelu protiv Danske, pa je ostao u trci za plasman u četvrtfinale evropskog prvenstva, jer je prvi meč izgubio od Nemačke. Portugalci su većim delom utakmice bili bolji i nadmoćniji, a njihova inicijativa krunisana je već u prvom delu, kada su poveli sa 2:0. Činilo se da će lako završiti posao, međutim, uporni Danci nisu se predavali, pa su preko Bentnera smanjili prednost i najavili veliku borbu. Popularni „Lord“ je prvo u 41. a zatim i u 80. minutu, oba puta glavom, uspeo da poravna rezultat na 2:2. Ipak, golom Varele pred sam kraj Portugalci su uzeli sva tri boda, ali jedan detalj bacio je u senku sva ostala dešavanja na utakmici.

Niklas Bentner je gol protiv Portugala proslavio skidanjem šorca i pokazivanjem imena sponzora na donjem vešu.
Niklas Bentner je gol protiv Portugala proslavio skidanjem šorca i pokazivanjem imena sponzora na donjem vešu.

Nakon što je u 80. minutu utakmice postigao svoj drugi pogodak i doneo Danskoj izjednačenje na 2:2, Bentner je spustio šorc i na donjem vešu otkrio natpis kladionice „Paddy Power“. Cela akcija je inače po mnogima bila dobro isplanirana, jer se vrlo brzo nakon utakmice saopštenjem oglasila i irska kladionica koja se zahvalila Dancu. Evropska fudbalska unija (UEFA) odmah je sprovela istragu i saopštila da je Niklas Bentner kažnjen sa 100.000 evra zbog nedoličnog ponašanja tokom proslavljanja gola i suspenzijom na jednoj utakmici. Danska tako nije mogla da računa na njega u prvom meču kvalifikacija za naredno svetsko prvenstvo, 8. septembra kod kuće protiv Češke.
Novčana kazna za fudbalera bila je druga najviša na EP 2012. godine, jer je Fudbalski savez Rusije kažnjen sa 120.000 evra pošto su navijači te reprezentacije napali redare na stadionu u Vroclavu. Na šampionatu je bilo zabranjeno reklamiranje „iz zasede“ neovlašćenih sponzora, kao ni njihovo reklamiranje na dresovima igrača. Napadača je zasebno kaznio i FS Danske, zato što je prekršio politiku tima, pošto nacionalni savez ima veze sa rivalskom kladionicom.

Bentner je žestoko kažnjen zbog svoje proslave gole.
Bentner je žestoko kažnjen zbog svoje proslave gole.

Izgovor tadašnje Arsenalove zvezde za svoje potez je mogao biti malo originalniji. „Gaće sam dobio od jednog druga! One je trebalo da mi donesu sreću, poput amajlije. U tom trenutku sam bio srećan zbog izjednačujućeg gola, pa sam proslavio na uobičajen način. Radi se o mojim srećnim gaćama. Nosio sam ih i na utakmici prvog kola. Naravno da shvatam da je sve ispalo malo čudno i nesrećno, ali to sam uradio samo zbog sebe.“ – izjavio je Niklas Bentner. Irska kladionica „Paddy Power“ saopštila je putem Tvitera da je odlučila platiti kaznu koju je Niklas Bentner zaradio reklamiranjem njihovog imena na Evropskom prvensvtu. „Odlučili smo da platimo „naduvanu“ kaznu od 100.000 evra koju je Evropska fudbalska federacija odredila Niklasu Bentneru.“ – saopštili su iz kladionice.
Podsetite se kako je sve izgledalo pa procenite sami – dobro smišljen marketinški potez ili srećne gaće-poklon od druga:

Prethodni tekstSudija zar je ovo dozvoljeno?!
Sledeći tekstDžejson Kid – Asistencije preko „Kineskog džina“