Džesi Smit – Bokserski nokaut u vaterpolu

18. decembra 2008. godine posle velike borbe i reklo bi se previše naboja, u meču završnice Kupa Crne Gore vaterpolisti Primorca savladali su Jadran iz Herceg Novog. Meč dva velika rivala, koji se igrao u Budvi, bio je prepun tenzija i sukoba i u bazenu i na tribanama. Jadran je vodio u prvoj polovini meča, imao i tri gola prednosti, ali je onda posle jednog udarca, vaterpolista Jadrana Danijel Premuš isključen bez prava zamene. Primorac je tada iskoristio svoju šansu, zaigrao bolje i pred kraj treće četvrtine posle gola Adama Štajnmeca došao do prednosti. Upravo je taj gol Štajnmeca nešto što se najviše pamti sa tog meča, tačnije ono što se dogodilo samo koji trenutak pošto je postignut.
Primivši dodavanje saigrača, mađarski centar Adam Štajnmec uspeva da pobegne Džesiju Smitu koji ga je čuvao i da iz okreta sa nešto više od dva metra od protivnčkog gola lepim udarcem savlada golmana Jadrana. Verovatno frustriran što nije uspeo da ga sačuva, ali i kako su kasnije tvrdili mnogi navijača Jadrana besan zbog mnogo udaraca koje je dobija pod vodom, Džesi Smit tada odlučuje da pesnicom u glavu udari Mađara. Adam Štajnmec se posle udarca okreće na leđa u vodi i pokušava rukama da utvrdi posledice udarca, dok za to vreme Džesi Smit protestuje kod sudija smatrajući da ga je protivnik odgurnuo pre nego što je postigao pogodak i da je trebao da bude dosuđen faul u napadu. Posle kratkotrajnog „ležanja“ u bazenu, Štajnmec je krenuo ka klupi, a svi prisutni na tribinama, ali i gledaoci kraj malih ekrana mogli su tada da vide posledice Smitovog udarca.

Adam Štejnmec nije mogao da veruje da je dobio pesnicu u lice od Džesija Smita.

Mađaru je evidentno bila uništena arkada, a krv mu je dok je plivao ka klupi lila niz lice, stvarajući vrlo jezivu scenu. Posle kratkog većanja sudije su odlučile da Amerikanca Džesija Smita zbog udarca Adama Štajnmeca kazne isključenjem sa meča sa pravom zamene. Mađaru se za to vreme ukazivala pomoć na klupi, a meč je ubrzo i nastavljen i kasnije sa puno tenzija nekako i priveden kraju. Kada se utakmica okončala reakcija crnogorske sportske javnosti nije izostala. Mnogi su smatrali da je meč dva najveća crnogorska rivala obilovao „prljavim“ duelima u bazenu i uvredljivim skandiranjem sa tribina i da su dešavanju u bazenu i oko njega samo štetila velikom ugledu crnogorskog vaterpola.
Zanimljivo je da ovo nije bio ni prvi ni poslednji ovakav nesportski udarac Džesija Smita, koji je dugo godina u vaterpolu važio za jednog od „najprljavijih“ igrača i vaterpolistu koji je u bazenu spreman na sve. Kako je izgledao jedan od nesportskijih, ali i jezivijih i brutalnijih vaterpolo poteza, koji se dogodio tokom susreta Primorca i Jadrana 2008. godine, kada je Džesi Smit pesnicom u glavu udario Adama Štajnmeca, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstBili Šarp – “Ovo je za tebe sine!”
Sledeći tekstDžek Dempsi protiv Džina Tanija – Al Kapone, milioni i dugo brojanje