Džimi Konors – Da li je moguće da je sve to vratio?!

Džimi Konors - Da li je moguće da je sve to vratio?!
Džimi Konors - Da li je moguće da je sve to vratio?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Nastup Džimija Konorsa na US Openu 1991. godine smatra se jednim od najboljih u istoriji tenisa. Iako je imao skoro punih 39 godina, Džimi Konors je na tom turniru uspeo da stigne do polufinala, napravivši nekoliko spektakularnih i neverovatnih preokreta na putu do tog rezultata. Jedan od epskih duela odigrao je Konors i u četvrtini finala protiv Holanđanina Pola Harhuisa. Taj duel obeležiće poen za koji mnogi smatraju da je jedan od najboljih u teniskoj istoriji…

Džimi Konors je osvojio poen na fantastičan način

Pol Harhuis je posle bolje igre slavio u prvom setu. Međutim, u drugom delu igre je Konors zaigrao na višem nivou. Počeo je Džimi dosta bolje da „čita“ protivničke servise, popravio se na riternu i uspeo je da dođe do brejk lopte. Nju će realizovati na nestvaran način. Harhuis je odlično odservirao, ali ni Konors nije loše riternirao. Ipak, posle dobrog bekhenda, Harhuis dolazi blizu osvajanja poena. Međutim, Džimi se ne predaje. Podiže loptu u vis. Potom je usledilo nekoliko dosta kvalitetnih smečeva Holanđanina, koje je Konors uspevao da vrati na volšeban način, iako je delovalo da neće uspeti. Posle četvrtog smeča Harhuisa, koji je bio nešto slabiji, Džimi Konors igra odličan forhend pasing udarac, a kada Holanđanin nije odigrao preterano dobar volej, Konors sjajnim bekhendom iz trka uspeva da „probije“ protivnika i da osvoji poen.

Džimi Konors osvojio je spektakularan poen na US Openu 1991. godine u meču  protiv Harhuisa.
Džimi Konors osvojio je spektakularan poen na US Openu 1991. godine u meču protiv Harhuisa.

Džimi Konors znao je da proslavi osvajanje bitnog poena, a i publika na tribinama je prosto „podivljala“. Dugotrajnim ovacijama nagradila je Konorsa za osvojeni poen na fantastičan način. „Bio je to najbolji poen koji sam ikad video na US Openu.“ – napisao je u biografiji legendarni Džon Mekinro o tom poenu. „Poen je bio fantastičan. O njemu se stalno pričalo u ženskoj svlačionici tokom turnira. Devojke su ga obožavale.“ – izjavila je o poenu legendarna Martina Navratilova, koja je i sama bila akter jednog od najboljih poena ikada.
Na mnogim teniskim kompilacijama najlepših poena ikada, poen kojim je Džimi Konors napravio brejk u drugom setu meča protiv Pola Harhuisa na US Openu 1991. godina nalazi se u samom vrhu. Zašto je to tako, pogledajte na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstTijana Bošković – „Projektil“ za istoriju
Sledeći tekstNovak je čudo…