Džon Izner i Nikola Mau – Tri dana tenisa

Džon Izner i Nikola Mau - Tri dana tenisa

Džon Izner i Nikola Mau su 24.06.2010. godine konačno završili legendarni meč na takođe legendarnom terenu broj 18 na Vimbldonu, meč je završen posle 3 dana i posle ukupno 11 sati i pet minuta igre, čime je taj meč postao najduži ikad odigrani meč u teniskoj istoriji. Džon Izner i Nikola Mau - Tri dana tenisaPobednik najdužeg i najčudnijeg duela u istoriji tenisa je Džon Izner, a rezultat je na kraju bio 6 : 4, 3 : 6, 6 : 7, 7 : 6, 70 : 68!
Zanimljivo je da je samo peti set trajao 491 minut, što je 98 minuta duže od ukupne dužine do tada najdužeg meča u istoriji tenisa, a 163 minuta duže od do tada najdužeg meča u istoriji Vimbldona. U meču je Izner odservirao 112 asova, Mau 103 asa, a njih dvojica su odservirala zajedno 1011 servisa.
„Ovako nešto se nikada više neće desiti. Ja sam servirao sjajno, on je servirao sjajno. To je otprilike to.“ – rekao je Izner posle ovog legendarnog meča. Takođe je zanimljivo da je jedna internet kladionica za ovaj meč samo u jednom danu imala uplate ukupne vrednosti veće od 10 miliona funti.
Teško je verovati da će u skorije vreme biti oboreni rekordi koje su dvojica sjajnih tenisera tih dana postavili na travnatoj podlozi najpoznatijeg teniskog turnira na svetu.

Prethodni tekstMarijan Beneš – Spektakularnim nokautom do evropske titule
Sledeći tekstAdmiral – Dejvid Robinson