Džordž Best – Najlepši gol u istoriji severnoameričke fudbalske lige

Džordž Best - Najlepši gol u istoriji severnoameričke fudbalske lige
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Na zalasku svoje karijere, veliki Džordž Best odigrao je par sezona u Sjedinjenim Američkim Državama, a poslednje dve 1980. i 81. godine za San Hoze Ertkvejkse. Igraču njegovog kalibra nije trebalo više da ostavi neizbrisiv trag u istoriji američke fudbalske lige. Za ekipu iz San Hozea Best je odigrao 86 utakmica i postigao 34 gola, ali jedan gol ostaće upamćen kao najlepši i najbolji gol u istoriji američke lige.Na zalasku svoje karijere, veliki Džordž Best odigrao je par sezona u Sjedinjenim Američkim Državama, a poslednje dve 1980. i 81. za San Hoze Ertkvejkse. Igraču njegovog kalibra nije trebalo više da ostavi neizbrisiv trag u istoriji američke fudbalske lige. Za ekipu iz San Hozea Best je odigrao 86 utakmica i postigao 34 gola.
Bio je 22. jul 1981. godine i Ertkvejksi su igrali meč protiv Lauderdejl Strajkersa. Best je dobio loptu negde na sredini terena, a onda krenuo u “slalom”. Prošao je jednog, pa drugog protivničkog fudbalera, a onda je u šesnaestercu nekoliko puta lomio dvojicu odbrambenih igrača dok na kraju nije poslao loptu u desni ugao pored nemoćnog golmana. Tako nešto nije se viđalo često na terenima Severne Amerike. Publika je bila u transu, a komentator je u neverici govorio da tako nešto u životu nije video. Nakon gola i radovanja Best je besno dobacivao nešto sudiji i verovatno je ljutnja zbog žutog kartona koji je nešto ranije dobio upravo bila dodatni motiv za ovu Bestovu bravuru.
Van terena Bestu u San Hozeu nije išlo toliko dobro. Iako mu se rodio sin, brak mu se raspao zbog njegovog alkoholizma i preljube. Nekadašnja kapija C stadiona u ovom gradu danas nosi ime Džordž Besta, najboljeg igrača koji je ikada igrao u ovom klubu.
Mnogi od vas su slušali priče o Bestu, čitali koliko je veliki igrač bio… ali niste imali prilike da mnogo toga vidite. Sajt “Sportska Sećanja” upravo zato i postoji. Pogledajte delić Džordžove magije. Pogledajte najlepši gol koji je Severna Amerika ikada videla!

Prethodni tekstBriljantno veče „velike trojke“ Majami Hita
Sledeći tekstBojkot Vimbldona zbog Nikole Pilića