Briljantno veče „velike trojke“ Majami Hita

Briljantno veče
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada su čelnici Majami Hita 2010. godine rešili da u svom klubu naprave “veliku trojku“ koju će činiti Dvejn Vejd, Lebron Džejms i Kris Boš, navijačima su obećali da će njih trojica pisati nove stranice istorije NBA lige. Da su bili u pravu dokazalo se već 27. marta naredne godine, kada je „veliki trio“ sa Floride u duelu protiv Hjustona ostvario nešto što pre njih niko nije uspeo punih 50 godina.
Ekipa iz Majamija pobedila je u tom meču posle velike borbe Roketse sa 125:119, a tadašnji najbolji košarkaši Majamija Hita su postigli po najmanje 30 poena Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš - Velika trojka Majami Hita.i imali više od deset skokova, što je bilo prvi put od 3. februara 1961. godine kada su takav učinak ostvarili legendarni Oskar Robertson, Vejn Embri i Džek Tvaimen, koji su taj učinak ostvarili u porazu svojih Sinsinati Rojalsa od Filadelfija Voriorsa. Lebron Džejms je u pobedi protiv Hjustona zabeležio 33 poena, 10 skokova i sedam asistencija, Kris Boš 31 poen i 12 skokova, a Dvejn Vejd 30 poena, 11 skokova i pet asistencija. Interesantno je da je Dvejn Vejd ostvario fenomenalan učinak, iako je tokom prvog poluvremena dobio nezgodan udarac u leđa, a zanimljivo je i to da je u tom meču ostatak ekipe Hita postigao samo 31 poen i skupio 15 skokova!
“Ovo je podatak u koji je teško poverovati.” – kratko je prokomentarisao posle meča učinak “velike trojke” Lebron Džejms. “Zbog ovoga nas toliko plaćaju.” – bile su reči Dvejn Vejda, koji je na taj način želeo da odgovori brojnim košarkaškim kritičarima koji su smatrali da je trio Majami Hita precenjen i preplaćen.
Pogledajte najinteresantnije detalje sa ove istorijske utakmice, u kojoj je “velika trojka” Majamija stala rame uz rame sa najvećim legendama NBA lige.

Prethodni tekstMinhenska tragedija „Bezbijevih beba“
Sledeći tekstDžordž Best – Najlepši gol u istoriji severnoameričke fudbalske lige