Fudbaler ili Jusein Bolt?

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Navijači i igrači Torina su 30. novembra 2014. godine pokisli do gole kože kao i njihovi „arhineprijatelji“ iz Juventusa, i brojali su sekunde do velikog slavlja – boda na stadionu najvećeg rivala i proslavi prvog gola koji je njihov klub postigao u „Derbiju dela Mole“ posle 4.662 dana, odnosno 12 godina. Međutim…
Utakmica u Torinu počela je u znaku „Stare dame“. Već u 15. minutu, iz penala, ali iz dva pokušaja, Vidal je doveo domaćina u vođstvo. Pretila je još jedna katastrofa Torinu kada je na scenu stupio Brazilac Torino do poravnanja stiže na spektakularan način u 23. minutu. Bruno Peres uzeo je loptu kod svog šesnaesterca, a potom počeo da trči poput Juseina Bolta. Pretrčao je neverovatnom brzinom Pogbu, Evru i Vidala, a onda sa ruba protivničkog šesnaesterca neobranjivo pucao prema rezervnom golmanu Juventusa Storariju. Pretrčao je gotovo ceo teren. Kada se lopta zakotrljala u mreži, a Peres počeo da slavi, bilo je jasno da je upravo viđen sigurno jedan od golova sezone, koji ne bi mogao sprečiti ni prvi golman Bufon, da ga povreda leđa nije izbacila iz konkurencije za derbi.Bruno Peres, kojeg je Torino par meseci ranije platio Santosu 2,2 miliona evra.
Torino do poravnanja stiže na spektakularan način u 23. minutu. Bruno Peres uzeo je loptu kod svog šesnaesterca, a potom počeo da trči poput Juseina Bolta. Pretrčao je neverovatnom brzinom Pogbu, Evru i Vidala, a onda sa ruba protivničkog šesnaesterca neobranjivo pucao prema rezervnom golmanu Juventusa Storariju. Pretrčao je gotovo ceo teren. Kada se lopta zakotrljala u mreži, a Peres počeo da slavi, bilo je jasno da je upravo viđen sigurno jedan od golova sezone, koji ne bi mogao sprečiti ni prvi golman Bufon, da ga povreda leđa nije izbacila iz konkurencije za derbi.
Niko od Juventusovih igrača nije mogao da zaustavi brzi sprint Brazilca, a zanimljivo je videti i kako je Vidal u jednom trenutku jednostavno odustao od trke za njim, jer je shvatio da je Peres jednostavno prebrz. „Coast to coast“ gol kako se ovakve majstorije obično nazivaju podsetio je mnoge na sličan koji je postigao Žorž Vea, 1996. godine u istoj ligi samo u dresu Milana.
Bio je to prvi gol koji je Torino dao u mečevima sa Juventusom od 2002. godine. U toj sezoni, u kojoj je „Toro“ ispao, bilo je 3:3, pa 2:2, a na sledeći derbi čekalo se do sezona 2007/08 i 2008/09, posle kojih je Torino ponovo boravio u Seriji B, Juventus se u nastavku meča mučio da ponovo povede, a 12 minuta pre kraja je ostao i sa igračem manje, jer je Stefan Lihštajner dobio drugi žuti karton. Međutim, u trećem minutu nadoknade vremena, ekipa Torina izgubila je loptu na levoj strani, ona je došla do Morate koji je vratio Vidalu. Čileanac je prosledio do Pirla, a onda je usledio fenomenalan šut sa distance u desni ugao gola Žilea. Bila je to sedma uzastopna pobeda Juventusa u gradskim derbijima, i prva u poslednjih 11 mečeva u kojima je Torino zabio gol.pa se vratio 2012. godine i postao veoma stabilan učesnik elitnog ranga takmičenja.
Juventus se u nastavku meča mučio da ponovo povede, a 12 minuta pre kraja je ostao i sa igračem manje, jer je Stefan Lihtenštajner dobio drugi žuti karton. Međutim, u trećem minutu nadoknade vremena, ekipa Torina izgubila je loptu na levoj strani, ona je došla do Morate koji je vratio Vidalu. Čileanac je prosledio do Pirla, a onda je usledio fenomenalan šut sa distance u desni ugao gola Žilea. Bila je to sedma uzastopna pobeda Juventusa u gradskim derbijima, i prva u poslednjih 11 mečeva u kojima je Torino zabio gol.
Pirlov spektakularan pogodak u sudijskoj nadoknadi kao i još jedna pobeda Juventusa u derbiju možda je uzela deo slave koju zaslužuje gol koji je postigao Bruno Peres na ovom meču, ali „Sportska sećanja“ ne dozvoljavaju da on padne u zaborav. Podsetite se kako je on izgledao.

Prethodni tekstKimi Raikonen – Spektakularno preticanje u poslednjem krugu
Sledeći tekstMarberijeva basketaška finta kojom je prevario Divca