Gael Monfils – Smeč posle preskakanja partnerke

Gael Monfils - Smeč posle preskakanja partnerke
Gael Monfils - Smeč posle preskakanja partnerke
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako je 2016. godine igrao dobar tenis i postigao neke odlične rezultate, Gael Monfils na turniru u Rimu nije bio na svom nivou. U prvom kolu jednog od najvećih turnira na šljaci posle Rolan Garosa, Francuz je poražen u dva seta od Brazilca Tomaza Belućija, za kojeg su mnogi smatrali da može biti naslednik legendarnog Guge Kuertena, ali Belući nije imao ni blizu dobru karijeru kao njegov legendarni zemljak. Ispostaviće se da će objašnjenje za Monfilsov loš nastup stići vrlo brzo. „Krivac“ biti virusna infekcija koja će ga sprečiti da nastupi i na nekim narednim turnirima. Ipak, Gael Monfils se potrudio da njegov boravak u Rimu ne prođe nezapaženo…

Gael Monfils je preskočio Dariju Gavrilovu

Na jednom od treninga na čuvenom teniskom kompleksu „Foro Italiko“ Gael Monfils je bio zajedno na terenu sa Darijom Gavrilovom. Bio je već kraj treninga, koji je iskorišćen da se ovo dvoje tenisera malo opuste i zabave. U jednom trenutku Monfils je odlučio da malobrojnoj prisutnoj publici prikaže nešto što do tada sigurno nisu videli i što verovatno mnogi nisu ni verovali da je moguće izvesti na teniskom terenu.

Gael Monfils je na treningu preskočio Dariju Gavrilovu i potom smečovao.
Gael Monfils je na treningu preskočio Dariju Gavrilovu i potom smečovao.

Darija Gavrilova se postavila ispred mreže u uobičajeni stav koji teniseri drže tokom igranja dubl mečeva. Tada je Gael Monfils loptu prebacio preko mreže, kako bi mu bila vraćena tačno gde je on zamislio. Dok su mnogi prisutni snimali ovaj trenutak, Monfils je pošto je prabacio loptu preko mreže, uhvatio zalet i preskočio 166 centimetara visoku Gavrilovu, uz to zahvativši idealno poslatu loptu „u letu“ i snažno je „zakucavši“ u „protivničko polje“.

Monfils je često izvodio atraktivne poteze koji privlače pažnju

Bio je to fantastično izveden smeč Monfilsa! On je oduševio malobrojnu prisutnu publiku, ali je i ubrzo završio u mnogim sportskim vestima širom planete. Uz to, snimak fantastičnog poteza Francuza pregledan je i više miliona puta na „YouTube“-u.
Nije mali broj teniskih fanova koji smatraju da je Gael Monfils bio jedan od najatraktivnijih igrača u drugoj deceniji 21. veka, a mnogi njegovi potezi često izazovu puno pažnje. Jedan od njih je i smeč posle preskakanja Darije Gavrilove, koji je izveo na treningu tokom Mastersa u Rimu. Kako je izgledao ovaj smeč možete pogledati na snimku.

Prethodni tekstKada su „Delije“ upale na trening Kroacije pred meč sa Partizanom
Sledeći tekstMihael Šumaher – Težak udes u Australiji