Giljermo Garsija-Lopez – Najgori teniski čelendž ikada?!

Giljermo Garsija-Lopez - Najgori teniski čelendž ikada?!
Giljermo Garsija-Lopez - Najgori teniski čelendž ikada?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U 3. kolu Australijan opena 2016. godine Japanac Kei Nišikori je posle velike borbe i 4 seta savladao Španca Giljerma Garsiju-Lopeza i plasirao se u osminu finala. Taj meč je i kod najzagriženijih teniskih fanova već odavno zaboravljen, ali zato oni koji su ga gledali se možda sećaju jednog detalja iz finiša trećeg seta.
Pri rezultatu 5:3 za Nišikorija u tom delu igre, Giljermo Garsija-Lopez imao je brejk loptu, koju je Japanac posle odličnog servisa i ništa manje dobrog forhenda uspeo da spasi. Ipak, Španac nije bio siguran da je lopta posle forhenda Nišikorija završila u njegovom polju, pa je zatražio čelendž kako bi proverio odluku sudija. I pre nego što je na ekranu krenulo prikazivanje čelendža, Giljermo Garsija-Lopez kao da je govorom tela pokazivao da, ipak, veruje da je lopta zaista bila dobra, ali sigurno nije očekivao ono što će videti na ekranu…

Giljermo Garsija-Lopez zatražio je veoma loš čelendž na meču protiv Nišikorija.
Giljermo Garsija-Lopez zatražio je veoma loš čelendž na meču protiv Nišikorija.

Kada je video animacije putanje lopte prikazan, svi prisutni mogli su da se uvere da lopta ne samo što je bila dobra, već je bila i bar oko pola metra unutar terena. Kada je video koliko je pogrešio u proceni Giljermo Garsija-Lopez je počeo da se smeje, a istu reakciju imali su gotovi svi navijači na tribinama, ali i glavni sudija susreta. Bio je to vrlo loš čelendž Garsije-Lopeza koji su pojedinci proglasili i za najgori ikada viđen na teneskim terenima.
Od kako je u tenisu uvedena „Hawk-eye“ tehnologija kojom je moguće proveriti gde je završila lopta posle udarca, mnogi navijači shvatili su koliko lopte često završavaju blizu linije i koliko sudije retko greše. Posle zatraženih čelendža tenisera i teniserki, uglavnom se može videti da je lopta ili jednim delom na liniji ili tik pored ili iza linije, a vrlo retko se desi da igrači traže čelendž i budu „debelo“ u krivu. Jedna takva situacija je i ona iz meča između Nišikorija i Garsije-Lopeza, kada je Španac zatražio veoma loš čelendž, što je mnoge nasmejalo.

Prethodni tekstKada je Kobi Brajant „plivao“ po parketu
Sledeći tekstKada je Vladimir Kličko „uspavao“ protivnika