„Haubica“ Piter Krauč

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Da li ste znali da je 2017. godine Piter Krauč dobio jedno veliko priznanje zbog dostignuća koje je napravio tokom svoje karijere. Krauč je fudbaler koji je postigao najviše golova glavom u istoriji Premijer lige, ukupno 51, i iz tog razloga njegovo ime se našlo u Ginisovoj knjizi rekorda. Piter Krauč je svoj prvi gol glavom postigao u dresu Aston Vile 2001. godine, a rekorder Premijer lige u ovoj kategoriji je postao u maju 2015. godine kao igrač Stouka, skinuvši sa trona legendarnog Alana Širera, koji je tokom karijere, igrajući za Blekburn i Njukasl, postigao 46 golova glavom. Ali danas pišemo o jednom golu koji je ovaj bivši engleski reprezentativac postigao nogom… i to kakvom golu! Najlepšem u karijeri Pitera Krauča.
Visoki napadač, miljenik publike, ne samo zbog svojih partija koje je pružao na terenu, već i zbog svoje duhovitosti koji je redovno iskazivao putem društvenih mreža, igrao je 2012. godine za ekipu Stouka i bio njihova „udarna igla“. Kada je u martu te godine, u 30. kolu Premijer lige Stouk dočekao moćnu ekipu Mančester Sitija, nije se očekivalo da napadači postižu golove, već da ekipa sačuva svoju mrežu ako je ikako moguće. I dobro im je išlo, celo prvo poluvreme nije postignut ni jedan gol, ali nakon samo 15-ak minuta u drugom publika je bila na nogama.

Piter Krauč postigao je golčinu protiv Sitija.
Piter Krauč postigao je golčinu protiv Sitija.

Igrao se 59. minut kada je Krauč na polovini gostiju dobio lagano jedan vazdušni duel i glavom loptu dodao do Penanta, koji mu je odmah, na prvu, takodje glavom, vratio. Krauč je loptu prihvatio nogom nešto dalje od ivice kaznenog prostora, i podigao, ne dajući joj vremena da padne na zemlju, a onda desnom nogom „raspalio“ po njoj tako da je ona u luku preletela tada jednog od najboljih golmana na svetu Džoa Harta i uletela u mrežu. Bio je to spektakularan volej koji je podigao skoro trideset hiljada ljudi na „Britaniji“ na noge. I dok je Krauč sa osmehom slao poljupce publici, Hart nije krio koliko je besan zbog primljenog gola sa ovolike distance. Srećom po njega, Jaja Ture uspeo je da u 76. minutu izjednači rezultat, ali je to svakako ostalo u senci Piterove golčine. Krauč je kasnije izjavio da je to bio najlepši gol u njegovoj karijeri, ali iako su ga mnogi navijači proglasili golom sezone, prvo mesto je odneo Papis Sise sa svojom „bombom“ za Čeha, koja je ruku na srce zaista bila ništa manje fenomenalna.
Iako je u Ginisovoj knjizi zbog pogodaka koje je postizao glavom, simpatični Piter Krauč svoj gol karijere postigao je ipak nogom, i to protiv najtežeg rivala, Mančester Sitija. Podsetite se ovog voleja na koji ni jedan ljubitelj fudbala ne može ostati imun:

Prethodni tekst„Rekao sam pismo!“ – Kada bacanje novčića odluči utakmicu
Sledeći tekstKada je Igor Rakočević „urlao“ na Ergina Atamana