Hokejaška tuča koja to zapravo i nije

Hokejaška tuča koja to zapravo i nije
Hokejaška tuča koja to zapravo i nije
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Verovatno ni najvećim zaljubljenicima u hokej imena timova Kornval River Kings i Sorel-Trejsi Karvena ne znače puno. I baš zato će se većina verovatno začuditi kada budu videli da pišemo o jednom detalju sa njihovog meča iz 2013. godine, ali su za to što se za njihove timove globalno čulo najzaslužniji Sebastien Laferier i Frensis Lesar.
U jednom trenutku meča ova dva tima iz Kanade 2013. godine, dvojica pomenutih hokejaša ušla su u sukob, koji je rezultovao njihovim isključenjem, ali pre nego što su otišli na klupu za kažnjenje, sudije su im dozvolile da na „muški način“ reše svoj sukob. Kako se to neretko dešava na hokejaškim mečevima, dvojica hokejaša skinuli su kacige i rukavice, bacili svoje štapove i našli se jedan naspram drugog, kao da je u pitanju bokserski, a ne hokejaški meč. I kada su svi očekivali da Sebastien Laferier i Frensis Lesar započnu tuču, a sudije kontrolisale da ne bude „prljavih“ udaraca, dvojica hokejaša kao da su želela da odustanu od prethodne namere.

Sebastien Laferier i Frensis Lesar su imali "tuču" tokom meča.
Sebastien Laferier i Frensis Lesar su imali „tuču“ tokom meča.

U narednih oko 60 sekundi Laferier i Lesar su se „opasno gledali“, kružili jedan oko drugoga i „premeravali se“, ali nisu ni pokušali da zadaju udarac. To je iznerviralo navijače na tribinama, koji su negodovali, ali i dobacivali da se ovakva „tuča“ odmah zaustavi. Posle minut vremena, kada im je već bilo jasno da od fizičkog obračuna neće biti ništa, i sudijama je „dosadilo“ više da čekaju, pa su odveli dvojicu hokejaša na klupu za kažnjene. Zanimljivo je da je Frensis Lesar u trenucima kada ga je sudija vodio na klupu za kažnjene, najednom ponovo „skupio hrabrost“, pa je počeo verbalno da poziva Laferiera na fizički obračun, kao da nije imao dovoljno vremena da se na taj način sukobi sa njim, da je to zaista želeo.
Snimak „tuče“ dvojice malo poznatih hokejaša preko interneta videlo je više miliona ljudi sa raznih krajeva planete i dok je mnogima on bio veoma smešan i zanimljiv, nije bilo ni malo onih koji su smatrali da su gledanjem ovakvog snimka samo bespotrebno izgubili svoje vreme. Na snimku pred vama pogledajte „tuču“ Sebastiena Laferiera i Frensisa Lesara, koja to zapravo i nije bila.

Prethodni tekstRej Alen – Šuterski trening u mraku
Sledeći tekstJap Stam – Otporan na bol