Hoze Himenez – Okrutnost prema psu

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Danas vam donosimo priču koja nije ni malo lepa. Događaj koji je zgranuo sve one koji su imali prilike da ga vide i koji su osudili mnogi ljubitelji fudbala, ali i oni koji nemaju nikakve veze sa njim. Sve se dogodilo u nižerazrednoj ligi Argentine u junu 2013. godine… Naime, fudbaler argentinskog kluba Bela Vista, Hoze Himenez, šokirao je svetsku javnost gestom koji je napravio za vreme utakmice protiv San Huana u Tukumanu.
U jednom momentu na terenu se pojavio pas, koji je na kratko prekinuo meč, ali koji nije pokazivao nikakve znake agresije. Naprotiv. Uplašeni pas se skupio i legao na travu kada mu je prišao Himenez. Fudbaler je bio vrlo grub prema nezvanom gostu. Prvo ga je uhvatio sa obe ruke za vrat, doneo ga do visoke ograde između terena i tribine, U jednom momentu na terenu se pojavio pas, koji je na kratko prekinuo meč, ali koji nije pokazivao nikakve znake agresije. Naprotiv. Uplašeni pas se skupio i legao na travu kada mu je prišao Himenez. Fudbaler je bio vrlo grub prema nezvanom gostu. Prvo ga je uhvatio sa obe ruke za vrat, doneo ga do visoke ograde između terena i tribine, a zatim je pokušao da ga baci u gledalište, ali nije uspeo, jer nije imao snage. Pas je udario u ogradu i pao ponovo na teren.a zatim je pokušao da ga baci u gledalište, ali nije uspeo, jer nije imao snage. Pas je udario u ogradu i pao ponovo na teren. Srećom, prošao je bez povreda, pa je odmah skočio na noge i otrčao. Uplašeno kuče pobeglo je na drugu stranu, dok je „hrabri“ Himenez pohitao ka klupi svoje ekipe, jer su iz publike ka njemu poleteli raznorazni predmeti.
Na terenu je nastala velika gužva, protivnički igrači želeli su da se obračunaju za fudbalerom Bela Viste. Protivnički fudbaleri pritrčali su Himenezu koji se sakrio kod klupe za rezervne igrače, a nakon što su i svi u publici zviždali ovom igraču, pritom ga i gađajući svim i svačim, sudija meča odlučio je da ga isključi zbog okrutnosti prema životinji.
Himenez je kasnije za lokalne medije izjavio da ga je sramota zbog onog što je učinio i da je zbog svog postupka otpušten iz tima. Govorio je i da mu je bilo veoma teško da svom trogodišnjem sinu objasni zašto je “gušio malog psa na televizoru”. On je još dodao da je odlučio da izbaci psa, jer niko drugi nije ništa preduzimao, ali da nije nameravao da bude toliko grub i da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Smetalo mu je što je tolika pažnja u svetu data ovom slučaju, jer kako je rekao “postoje u fudbalu mnogo gore stvari koje nemaju slične posledice kao ono što je on uradio”.
Navijači mu ovaj divljački gest nikada nisu oprostili, a odmah su se oglasila društva za zaštitu životinja tražeći da se pronađe način kako da se kazni Himenez i tako da primer drugim, ne samo sportistima u Argentini.
Ako zaista želite da se podsetite ove neverovatne okrutnosti video je pred vama:

Prethodni tekstBriljantno „kuvanje“ Maje Ognjenović
Sledeći tekstTuča Lerija Birda i „Doktor Džeja“