Huan Pablo Montoja – Jeb*** Raikonen

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Većina ljubitelja Formule 1 reći će da najpopularnijem auto-moto sportu danas nedostaju „ludaci“ kakav je bio Huan Pablo Montoja. Malo je onih koji nisu voleli Kolumbijca, što zbog sjajne i hrabre vožnje, koja nije često bila racionalna, ali i zbog nekih trenutaka koji su pokazali svaki deo njegovog burnog temperamenta. Jedan takav trenutak koji se i danas prepričava u kome su gledaoci imali priliku da čuju i vide Montojin temperament dogodio se tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Belgije 2002. godine, a „žrtva“ Kolumbijca je bio Kimi Raikonen.
Bilo je to vreme kada su „najbržim cirkusom“ dominirali Mihael Šumaher i Ferari. Ni pred Veliku nagradu Belgije na čuvenoj stazi „Spa Frankošap“ nije bilo dileme da će legendarni Nemac doći do pol pozicije, a skoro pola sekunde prednosti ispred tada mlade nade Meklarene Kimija Raikonena bile su realan prikaz kako su „Jeb***, jeb*** Raikonen, kakav jeb*** idiot!“ (Fucking, fucking Raikkonen, what a fucking idiot!) - vikao je Montoja u mikrofon, poručivši tako svima šta misli o ponašanju Raikonena. Ono što je posebno zanimljivo u celoj situaciji, to je da komentatoru koji je prenosio te kvalifikacije za britansku televiziju „nije bilo jasno“ šta je Montoja izgovorio.stvari stajale početkom 21. veka u Formuli 1. Ipak, da vest o novoj pol poziciji za „Šumija“ padne u drugi plan, pobrinuo se pred kraj kvalifikacija Huan Pablo Montoja.
Bio je Kolumbijac na nešto više od 7 minuta pre kraja treninga na svom brzom krugu, kada se ispred njega našao Kimi Raikonen, koji se polako kretao ka boksu. Pokušao je Montoja da ga obiđe u pretposlednjoj krivini pre izlaska na startno ciljni pravac, ali se Kimi nije baš najbolje snašao u toj situaciji. Nije uspeo na vreme da se skloni ispred Montoje, čime ga je sasvim dovoljno usporio da ne postigne dobro vreme, što je veoma iznerviralo temperamentnog Kolumbijca, pa je odlučio da se preko radio veze obrati vođstvu ekipe Vilijams, za koju je vozio.
„Jeb***, jeb*** Raikonen, kakav jeb*** idiot!“ (Fucking, fucking Raikkonen, what a fucking idiot!) – vikao je Montoja u mikrofon, poručivši tako svima šta misli o ponašanju Raikonena. Ono što je posebno zanimljivo u celoj situaciji, to je da komentatoru koji je prenosio te kvalifikacije za britansku televiziju „nije bilo jasno“ šta je Montoja izgovorio.
Danas u Formuli 1 mnogima smeta što se stiče utisak da su vozači suviše uštogljeni i da nema zabave kao nekada, koju su donosili vozači sa nekom posebnom harizmom i koje je većina ljubitelja Formule 1 volela. Jedan od takvih je bio i Huan Pablo Montoja, čija reakcija na Velikoj nagradi Belgije 2002. godine je zabavila i nasmejala ljubitelje „letećeg cirkusa“, a kako je ona izgledala podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKad je Roj Kin hteo da prebije Alana Širera
Sledeći tekstDan kada nemačkog olimpijca tegovi od 196 kilograma umalo nisu ubili