Igor Rakočević – „Varvarsko“ zakucavanje

Igor Rakočević -
Igor Rakočević - "Varvarsko" zakucavanje
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 20. aprila 2006. godine, u meču ACB lige, košarkaši Reala su na svom terenu savladali Huventud sa 86:75. Imali su domaći košarkaši prednost tokom većeg dela susreta. Da bi na kraju rutinski priveli meč kraju i trijumfovali. I pored odlične partije Felipea Rejesa, čiji sukob sa Perom Antićem na meču Real – Zvezda navijači sa ovih prostora i danas pamte, i ostvarenog dabl-dabla, taj meč je, ipak, obeležio jedan drugi košarkaš Madriđana…

Endrju Bets je potcenio Rakočevića

Igrala se polovina poslednje četvrtine. Real je bio u napadu, a gosti su postavili zonski presing. Ipak, domaćini lako rešavaju ovu situaciju. Plejmeker domaćih Džoš Fišer dodaje loptu do Igora Rakočevića, a ovaj bez mnogo premišljanja kreće direktno na obruč. Ispod koša Huventuda Rakočevića je čekao 216 centimetara visoki centar gostiju Endrju Bets. Ipak, to košarkaša Reala uopšte nije poremetilo.

Igor Rakočević je na meču protiv Huventuda izveo spektakularno zakucavanje preko Endrjua Betsa.
Igor Rakočević je na meču protiv Huventuda izveo spektakularno zakucavanje preko Endrjua Betsa.

Iako je po zvaničnim podacima visok „samo“ 194 centimetara (neki tvrde i da je par centimetara niži), Igor Rakočević se nije uplašio Betsa, već je krenuo na zakucavanje preko njega. Centar Huventuda očigledno nije verovao da Rakočević može da zakuca preko njega. Mislio je očigledno da je dovoljno da stane i visoko ispruži obe ruke, ali je pogrešio.

Igor Rakočević je spektakularno zakucao preko Betsa

Igor Rakočević je skočio visoko i vrlo snažno zakucao preko Betsa. Potom je pokušao i da „zajaše“ centra gostiju, koji je „spustio glavu“ i gledao u parket. Nije propustio priliku Rakočević da prstom gestikulira ka Betsu, ali i da kasnije osmehom pokaže da je vrlo zadovoljan zbog svog poteza.
Zakucavanje Igora Rakočevića preko Endrjua Betsa na meču Reala sa Huventudom, mnogi smataju za jedan od najboljih poteza u njegovoj karijeri. Zanimljivo je da ga je Španska košarkaška liga čak nazvala varvarskim. Kako je izgledalo ovo spektakularno zakucavanje Igora Rakočevića preko Endrjua Betsa možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNeverovatan poraz Argentinaca protiv Hrvata
Sledeći tekstKad se Muhamed Ali „uplašio“ Tajsona