Kad je Pero Antić „glumio“ Materacija, a Rejes Zidana

Kad je Pero Antić „glumio“ Materacija, a Rejes Zidana
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Polovinom novembra 2006. godine u meču trećeg kola grupne faze Uleb kupa, košarkaši Crvene zvezde su predvođeni Milanom Gurovićem, koji je postigao 35 poena, u prepunom „Pioniru“ ubedljivo savladali Real Madrad sa 100:81. Taj ubedljiv poraz je mnogo zaboleo Madriđane, pa su sa nestrpljenjem čekali prvu priliku da se revanširaju „Crveno-belima“.
U 8. kolu Uleb kupa sezone 2006/2007, Real je u svojoj dvorani u uzvratnoj utakmici grupne faze takmičenja dočekao Crvenu zvezdu. Bili su Madriđani od prvog trenutka silno motivisani i nošeni velikom podrškom navijača, koji su bili „naelektrisaniji“ nego ikada, navodno zbog toga što su njihovi ljubimci u Beogradu vređani sa tribina, uspeli su da se „osvete“ Zvezdi za poraz u Beogradu i ubedljivo trijumfuju na susretu sa 84:58. Meč u kome je tenzija bila prevelika i u kojem se često činilo da je situaciji na ivici incidenta, obeležio je trenutak iz finiša treće četvrine i duel koji je neodoljivo podsetio na sukob iz finala Svetskog fudbalskog prvenstva ranije te godine, u kojem su u glavnoj ulozi bili Marko Materaci i Zinedin Zidan.

Felipe Rejes je udario Peru Antića u finišu meča Real - Crvena zvezda.
Felipe Rejes je udario Peru Antića u finišu meča Real – Crvena zvezda.

Na nešto više od dva minuta pre kraja treće četvrtine i pri ubedljivom vođstvu domaćih, Pero Antić uspeo je da ispred Felipea Rejesa preseče jedno dodavanje koje je bilo upućeno ka španskom centru. Košarkaš Reala smatrao je da je Antić to uradio tako što je prethodno načinio faul, pa se odmah okrenuo ka sudijama da protestuje, što je Pero iskoristio da mu nešto poruči. Dobacivanje Antića se nikako nije dopalo Rejesu, samo ga je dodatno isfrustriralo, pa se odlučuje na neverovatan i krajnje nesportski potez. Iz sve snage glavom udara u lice Antića, verovatno misleći da pošto se lopta nalazila već na drugom kraju terena taj njegov udarac neće gotovo niko primetiti. Ipak, to nije bio slučaj, sudije su videle šta se dogodilo i odmah su za skandalozan potez isključili Rejesa sa susreta. Dok je izlazio sa terena publika je aplaudirala Rejesu i skandirala mu „Felipe, Felipe“ i to sve u trenucima dok je Antić u bolovima proveravao stanje svojih zuba i kostiju lica.
Odmah posle susreta Rejes se obratio medijima i „pokajao“ zbog onoga što je učinio: „Izvinjavam se igraču kojeg sam udario, mojim saigračima i navijačima. U trenutku sam shvatio kakvu sam grešku napravio, ali je već bilo kasno.” – rekao je Rejes za španske medije. Ipak, Pero Antić nije verovao u iskrenost njegovih reči, pa je za srpske medije na pitanje da prokomentariše izvinjenje Rejesa odgovorio: “Nije bilo nikakve svađe, on je sve vreme igrao prljavo, a posle jednog duela tražio je faul od sudije, a ja sam mu poručio: “Prestani da glumiš, igraj košarku.” Okrenuo se misleći da sudije ne gledaju, jer su svi već bili na drugoj polovini, udario me glavom i pobegao na klupu. Vidi se koliko je veliki igrač! Možda veliki po računu u banci, ali na terenu sigurno ne. Da je tako nešto uradio neki igrač Zvezde, dobio bi bar deset utakmica neigranja i ko zna koliku novčanu kaznu. Ovako, on će da prođe samo sa izvinjenjem, koje nije ni hteo da uputi, već su mu iz kluba naložili tako.” – izjavio je tom prilikom Antić.

Pero Antić nije verovao u iskrenost izvinjenja Felipea Rejesa nakon susreta.
Pero Antić nije verovao u iskrenost izvinjenja Felipea Rejesa nakon susreta.

Zanimljivo je da su se Antićeve reči o eventualnoj kazni za Rejesa ispostavile tačnim i da on na iznenađenje gotovo svih ljubitelja košarke uopšte nije kažnjen za udaranje makedonskog košarkaša. Ipak, mnogo godina kasnije, Pero Antić je za srpske medije ponovo govorio o incidentu sa Rejesom, ali je tada bio dosta blaži i priznao da je pre udarca provocirao španskog košarkaša: “Znamo se Felipe i ja odavno. Pre 10 godina sam ga provocirao pričom, on se okrenuo i udario me, ali ostali smo prijatelji.” – rekao je tom prilikom Antić.
Kako je izgledao incident koji je završio i na naslovnoj strani čuvene “Marke” i to pod naslovom “Rejes imitirao Zidana”, što je bila jasna aluzija na Zidanovo udaranje Materacija u finalu Mundijala 2006. godine, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKranjčareva „kifla“ za predstavljanje Premijer ligi
Sledeći tekstRonaldinjov najlepši promašaj