Ironičan aplauz poljskih rukometaša za srpske sudije

Ironičan aplauz poljskih rukometaša za srpske sudije
Ironičan aplauz poljskih rukometaša za srpske sudije
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Rukometaši Katara senzacionalni su se plasirali u finale prvenstva sveta 2015. godine, pošto su u polufinalnoj utakmici pobedili reprezentaicju Poljske sa 31:29. Ipak, fenomenalan uspeh „plaćenika“ iz Katara (za reprezentaciju Katara su tom prvenstvu uglavnom nastupali igrači koji do tada nisu imali nikakve dodirne tačke sa tom zemljom) i jedno od većih iznenađenja u istoriji prvenstava sveta u rukometu, uz trijumf reprezentacije Hrvatske 2003. godine koji niko pre starta šampionata nije očekivao, ostao je u senci dešavanja koja su usledila odmah pošto se sirena oglasila po poslednji put na susretu, a u kojem će u glavnoj ulozi biti sudijski par Nenad Nikolić i Dušan Stojković…

Poljaci su aplauzima „nagradili“ sudije iz Srbije za „odlično urađen posao“…

Bez obzira što je na golu Katara briljirao Danijel Šarić koji je često sjajnim intervencijama dovodio Poljake „do ludila“ i što je „legija stranaca“ koja je nastupala za domaće igrala odlično u tom susretu, Poljaci su smatrali da razlog za njihov neuspeh u susretu, u kojem su pre početka bili apsolutni favoriti, leži u srpskom sudijskom paru Nenad Nikolić i Dušan Stojković. Oni su se žalili na brojne odluke arbitara tokom duela. Smatrali su da su one donošene tendenciozno i sa ciljem da se Katar „progura“ u finale. Gotovo da su od prvog napada Poljaci imali šta da poruče sudijama, ali čini se da njih nije to puno pogađalo. Na kraju su se sa Poljacima složili i brojni neutralni ljubitelji rukometa, koji su takođe smatrali da su Nikolić i Stojković u mnogim situacijama oštetili Poljake. I oni su verovali da to nije bilo slučajno…

Nenad Nikolić i Dušan Stojković su posmatrali ironičan aplauz rukometaša Poljske, ali i gestikulaciju kojom su želeli svima da pokažu da su njih dvojica "kupljeni".
Nenad Nikolić i Dušan Stojković su posmatrali ironičan aplauz rukometaša Poljske, ali i gestikulaciju kojom su želeli svima da pokažu da su njih dvojica „kupljeni“.

Kako je tih dana zahvaljujući Danijelu Šariću (za kojeg su mediji tvrdili da je „kupljen za debele pare“ od strane Kataraca) bila i aktuelna priča o prodavanju časti šeicima za Maserati (što se kasnije ispostavilo kao netačna informacija), Poljaci su zaključili da će i srpskii sudijski par iz Dohe vratiti sa milionskim bakšišem. Zato su odlučili da ih odmah posle meča „počaste“. Poljski rukometaši su po završetku meča došli do centra terena. Prvo su odbili da se pozdrave sa sudijama, a potom su ironično aplaudirali srpskim deliocima pravde za „urađeni posao“ u tom polufinalnom susretu.

Dušan Stojković je smatrao da Poljaci traže alibi za poraz kritikujući arbitre

Posebno besan posle susreta bio je poljski rukometaš Pjotr Črapkovski. On se prvi obratio novinarima: „Svi su videli šta su sudije napravile. Nije bilo moguće dobiti neku odluku na svoju stranu. Ne znam da li je Katar već kupio prvenstvo, ali ovo je sramota. Sudije bi trebale biti suspendovane. Da nikada više ne sude. Svako to može da vidi. Svaki normalan rukometni gledalac zna da se rezultat znao i pre nego što je utakmica počela. Nije moguće pobediti Katar. Prestupi, fauli u napadu, njihova dva isključenja, a naših deset… To nije normalno. Takve stvari se ne događaju na normalnim utakmicama.“ – zaključio je Črapkovski.

Bez obzira što je na golu Katara briljirao Danijel Šarić i što je “legija stranaca” koja je nastupala za domaće igrala odlično u tom susretu, Poljaci su smatrali da razlog za njihov neuspeh u susretu u kome su pre početka bili apsolutni favorite leži u srpskom sudijskom paru Nenad Nikolić i Dušan Stojković.
Danijel Šarić je briljirao na golu Katara u meču sa Poljskom, ali su i pored toga Poljaci smatrali da su sudije jedini krivci za njihov poraz.

Odgovor se nije dugo čekao. Samo nekoliko dana posle sprnog meča, Poljacima je odgovorio jedan od sudija na meču, Dušan Stojković: „Narod je željan senzacija. Zato je najlakše poverovati da smo „navlačili“ za domaćina i uzeli neke novce. Mogu samo Poljacima da odgovorim da je taj potez posle meča bio klasičan alibi. Katar ih je nadigrao i želeli su svoje propuste da sakriju iza odluka sudija. Bilo je spornih situacija, ali na obe strane. To je rukomet. I Nemci su se žalili posle poraza od domaćina u četvrtfinalu. Austrija pre toga, ali taj isti Katar je u finalu protiv Francuza, višestrukih šampiona svih nadmetanja, gotovo do poslednjeg minuta bio u igri.“ – završio je odgovor sudija Dušan Stojković.
Kako je izgledao svakako originalan, a po mnogima i potpuno opravdan aplauz koji su Poljaci posle meča sa Katarom uputili sudijskom dvojcu Nikolić-Stojković, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDan kada je Argentina plakala
Sledeći tekstBode Miler – Šou na jednoj skiji