Jan Ove Valdner – „Sa lakoćom“ odigran „nestvaran“ poen

Jan Ove Valdner -
Jan Ove Valdner - "Sa lakoćom" odigran "nestvaran" poen
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Jan Ove Valdner je jedini stonoteniser izvan Azije koji je osvojio olimpijsko zlato. Uz to je osvojio pregršt zlatnih medalja na svetskim i evropskim prvenstvima. Broj njegovih medalja na velikim takmičenjima gotovo da nije ni moguće prebrojati. Najbolji je evropski stonoteniser svih vremena, u Kini je možda i popularniji nego u rodnoj Švedskoj. Zbog lepote i lakoće kojom je igrao, Valdnera su prozvali „Stonoteniski Mocart“. Mnogo je stvari u njegovoj karijeri koje su fascinantne. Mi smo za danas odlučili da se podsetimo jednog fenomalnog poena koji je Valdner odigrao…

Jan Ove Valdner se fantastično branio

Na TOP 12 turniru u Kopenhagenu 1993. godine, na kojem su nastupili dvanaestorica najboljih Evropljanina na rang listi te godine, Jan Ove Valdner je došao do titule. Na putu do pehara Valdner je savladao i legendarnog Poljaka Andžeja Grubu. Baš na tom duelu viđen je jedan fantastičan poen koji i danas oduševljava stonotenisku publiku…

Jan Ove Valdner odigrao je fantastičan poen na meču protiv Grube.
Jan Ove Valdner odigrao je fantastičan poen na meču protiv Grube.

Posle Valdnerovog servisa, Gruba je ubrzo dobrim udarcima stekao prednost u poenu i naterao Šveđanina da se odalji od stola. Delovalo je tada da će Poljak sigurno osvojiti poen, ali nije bilo tako. Valdner se prvo fenomenalno branio, u par navrata i na „nestvaran“ način, da bi potom sa nekoliko odličnih udaraca iz kontre došao do prenosti u poenu.

Publika je nagradila Valdnera ovacijama

Ubrzo se situacija za stolom potpuno promenila. Valdner je bio blizu i u ofanzivi, dok se Gruba branio daleko od stola, ali nije mogao puno, jer je Šveđanin sa nekoliko savršenih udaraca osvojio poen. Publika u Kopenhagenu je dugotrajnim aplauzom nagradila Valdnera za fantastično odigran poen. Bio je to samo delić stonoteniskog majstorstva koje je Jan Ove Valdner tih godina redovno prikazivao i zbog kojeg je bio veoma popularan širom planete, ali i dobio nadimak „Stonoteniski Mocart“, koji je isti kao nadimak koji je u košarci nosio legendarni Dražen Petrović.
Kako je izgledao fantastičan poen koji je Valdner osvojio protiv Andžeja Grube na TOP 12 turniru u Kopenhagenu 1993. godine, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDanil Medvedev – Može li neko brže?!
Sledeći tekstMajstorija Pita Maravića