Danil Medvedev – Može li neko brže?!

Danil Medvedev - Može li neko brže?!
Danil Medvedev - Može li neko brže?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U drugom kolu ATP turnira u Štutgartu 2019. godine, Danil Medvedev poražen je od Luke Pulja posle tri seta. Iako je Rus bio favorit pre meča, Pulj se bolje snašao u meču na travnatoj podlozi i zasluženo slavio. I pored poraza, Danil Medvedev je uspeo na tom susretu da ostvari jedan istorijski poduhvat…

Danil Medved je ekspresno osvojio servis gem protiv Pulja

U finišu trećeg seta, kada je gubio sa 5:1 u tom delu igre i bio veoma blizu poraza, Danil Medvedev bio je na servisu. I upravo će se taj gem ispostaviti istorijskim. Danil Medvedev će uspeti da ga osvoji za samo 29 sekundi. Stao je Danil na servis liniju i poečo da ređa as za asom. Pravio je on tada i veoma male pauze između servisa. Nije Medvedev uopšte uzimao peškir između servisa, što rade mnogi teniseri, niti se i u jednom trenutku pomerao sa servis linije, već je samo tražio da mu se dodaju lopte i potom slao „bombe“ iz servisa koje Luka Pulj nije uspeo da vrati.

Danil Medvedev je u finišu meča sa Puljom uspeo da osvoji gem za samo 29 sekunde.
Danil Medvedev je u finišu meča sa Puljom uspeo da osvoji gem za samo 29 sekunde.

Iako je Danil Medvedev zaista gotovo perfektno servirao u tom gemu, treba reći i da mu je Luka Pulj dosta pomogao, pošto se i on brzo „šetao“ sa jedne na drugu stranu i pripremao za naredni poen, ali i rekli bi mnogi nije bio puno zainteresovan za igru u tom gemu, već se koncentrisao za naredni gem u kojem je on bio na servisu…

Najbrže osvojeni gem na ATP turu?!

Kada je osvojio poslednji poen u gemu, Medvedev je podigao reket visoko. Na taj način proslavio je veoma brzo osvajanje gema. Taj gem će kasnije na ATP sajtu biti proglašeno istorijskim. U poslednjih nekoliko decenija teniseri često vrše vrlo sporu pripremu za servis, pa mnogi jedva stignu i da odserviraju posle završetka prethodnog poena za vreme za koje je Danil Medvedev uspeo da osvoji gem protiv Pulja. Iako je nekada bilo možda i brže osvojenih gemova, takva statistika se gotovo nije ni vodila. Zato je ATP gem koji je osvojio Danil Medvedev proglasio najbrže osvojenim gemom na jednom meču na ATP turu u novijoj teniskoj istoriji.
Taj gem trajao je samo 29 sekundi, što je čak 28 ipo minuta kraće od najdužeg teniskog poena ikad koji su odigrale Viki Nelson i Džin Hepner, a kako je izgledao ovaj gem podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRonaldinjov prvi gol za Barsu – „Bomba“ u jedan posle ponoći
Sledeći tekstJan Ove Valdner – „Sa lakoćom“ odigran „nestvaran“ poen