Jedna u nizu „Gazinih“ ludorija – Gologuzi Ins

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Pol Gaskojn možda nije ostvario svoj puni igrački potencijal i talenat koji je neosporno posedovao za fudbal, prvenstveno zbog ponašanja na terenu i van njega, što je sa druge strane dovelo do toga da postane omiljeni lik među navijačima. U nastavku vas podsećamo na samo jednu u nizu ludorija koje je ovaj Englez umeo da izvede u svojoj karijeri i tako nasmeje ogroman broj obožavalaca njegovog lika i dela.
1. septembra 1996. godine, Engleska fudbalska reprezentacija lako je pobedila Moldaviju u Kišinjevu rezultatom 3:0, u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine. Ono što je obeležilo ovu utakmicu bio je debitantski nastup legendarnog Dejvida Bekama, koji je čak asistirao kod prvog gola i tako pokupio naslovne stranice engleskih medija. Međutim, jedna druga situacija sa ovog gostovanja „Gordog Albiona“, koja je manje poznata čak i onim zaljubljenicima u više nego burnu karijeru Pola Gaskojna, ništa manje nije bila popularna tih dana. Samo 24 časa ranije, Engleska mlada reprezentacija igrala je svoj meč sa vršnjacima iz Moldavije. Stariji reprezantivci bodrili su mlađe kolege sa tribina, a među njima su naravno bili i veliki prijatelji i imenjaci Pol Gaskojn i Pol Ins. U jednom trenutku meča počela je da pada kiša tako da su najveće zvezde engleskog fudbala potražile zaklon ispod natkrivene tribine namenjene predstavnicima medija… ili bar pokušale to da urade.

Pol Gaskojn je napravio šalu kojom je "ponizio" Pola Insa.
Pol Gaskojn je napravio šalu kojom je „ponizio“ Pola Insa.

Naime, dok je Pol Ins pokušavao da preskoči ogradu i sakrije se od nevremena, popularni „Gaza“, uvek spreman za šalu i nove smicalice, povukao mu je donji deo trenerke tako da je „sevnula“ Insova obnažena zadnjica. Pol Gaskojn je ovim postupkom uspeo da nasmeje ceo stadion, a novinari su požurili da zabeleže ekskluzivne fotografije.
Hteli to da priznate ili ne, danasnjem fudbalu nedostaje jedan Pol Gaskojn.

Prethodni tekst„Cirkus“ Džefa Taranga na Vimbldonu
Sledeći tekstAmari Stodemajer – Najbolje NBA zakucavanje u 2010-oj