Jelena Blagojević – Petom do poena

Jelena Blagojević - Petom do poena
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Srpska odbojkašica Jelena Blagojević izvela je 2014. godine jedan od najboljih poteza ikada viđenih na odbojkaškom terenu, kada je u meču svog Fopapedretija iz Bergama protiv Pomi Kazalmađorea u okviru drugog kola italijanskog šampionata te sezone osvojila poen petom.
Bio je to jedan vrlo zanimljiv duel italijanskog prvenstva u kome su gošće, koje su na kraju te sezone došle do svoje prve titule šampiona, posle pet setova trijumfovale u Bergamu protiv domaćeg Fopapedretija. Posle odličnog prijema servisa Blagojevićeve, domaće odbojkašice su izvele jedan ne toliko dobar napad, pa su se igračice iz Kazalmađore vrlo lako odbranile i krenule u kontranapad. Nakon odlićnog loba gostijuće igračice činilo se da je poen rešen, ali tada se posle ne baš najbolje reakcije njene saigračice Jelena Blagojević odlično snalazi, i šalje loptu petom preko mreže u polje Pomija. Gostujuće odbojkašice su bile zbunjene i samo su pogledom propratile kako lopta posle pete Jelene Blagojević pada pravo na bočnu liniju njihovog polja.Iako se gledala odlična odbojka i kvalitet meča bio na visokom nivou, utakmica u moru sportskih događaja tog novembarskog vikenda ne bi uopšte privukla pažnju i teško da bi mnogo ljudi i čulo za nju, da nije bilo neverovatnog poteza primača domaćih Jelene Blagojević.
Posle odličnog prijema servisa Blagojevićeve, domaće odbojkašice su izvele jedan ne toliko dobar napad, pa su se igračice iz Kazalmađore vrlo lako odbranile i krenule u kontranapad. Nakon odlićnog loba gostijuće igračice činilo se da je poen rešen, ali tada se posle ne baš najbolje reakcije njene saigračice Jelena Blagojević odlično snalazi, i šalje loptu petom preko mreže u polje Pomija. Gostujuće odbojkašice su bile zbunjene i samo su pogledom propratile kako lopta posle pete Jelene Blagojević pada pravo na bočnu liniju njihovog polja. Salom u Bergamu se u tom trenutku prolomio aplauz, a Jelenine saigračice su sa osmehom na licu ispratile njen neverovatan potez.
Kako je izgledao poen petom Jelene Blagojević posle koga niko nije ostao ravnodušan i koji je izabran za poen meseca u italijanskom prvenstvu, možete se podsetiti na snimku.

Prethodni tekstOdgovor Džordana na Mutombovu provokaciju – Šut žmureći
Sledeći tekst„Bomba“ iz servisa Sema Grota