Julija Gluško – Normalna, „ljudska“ reakcija ili nipodaštavanje protivnice?!

Julija Gluško - Normalna,
Julija Gluško - Normalna, "ljudska" reakcija ili nipodaštavanje protivnice?!

Izrael je bio domaćin grupe C Evro-Afričke zone 1, u okviru takmičenja za Fed Kup 2016. godine. Na tom turniru domaće teniserke uspele su da osvoje prvo mesto, a jedna situacija sa tog takmičenja koje nije privuklo veliko interosavanje publike i medija, potpuno neočekivano će steći globalnu popularnost. Posle poraza u prvom kolu od Turske, Izraelke su u drugom kolu sa laganih 3:0 savladale Estonke, a domaće igračice ni u jednom meču tog duela nisu izgubile ni set. Ispostaviće se da će dubl susret sa tog duela, koji se igrao kada su domaće igračice već vodile sa 2:0 i obezbedile ukupnu pobedu, a u kojem su se sastale Julija Gluško i Šahar Per sa jedne i Valerija Gorlats i Mailen Nudi sa druge strane, zbog jednog poteza domaće teniserke Julije Gluško privući mnogo pažnje širom planete.
U prvom gemu drugog seta meča, na servis Julije Gluško, usledila je dugačka razmena udaraca, u kojoj Gluško u jednom trenutku u pokušaju da lobuje protivnicu udara lopticu ramom reketa i čini se šalje je idealno za smeč Valeriji Gorlats. Ipak, teniserka iz Estonije se tada obrukala, jer umesto da sigurnim smečom reši poen, ona pogrešno procenjuje let loptice i ne udara je, već smečuje „u prazno“. Loptica završava u terenu i Izraelke na taj način osvajaju poen, a dok se Valerija Gorlats nervira zbog svog promašaja, Julija Gluško počinje da se smeje protivnici. Pokušala je u nekoliko navrata teniserka koja je nastupala za Izrael, a koja je rođena u Ukrajini, da sputa svoj smeh, da ga sakrije od protivnica i publike, ali nije uspela…

Julija Gluško se smejala protivnici.
Julija Gluško se smejala protivnici.

Kada je pred naredni servis pogledala u pravcu Gorlatsove, Julija Gluško je ponovo „prsnula“ u smeh, zbog čega je morala i da odloži svoj naredni servis. Jedva je Julija uspela da zaustavi smejanje i to tek posle više desetina sekundi, a njeno ponašanje je izazvalo oprečna mišljenja. I dok su je neki branili, govirivši da je njena reakcija bila potpuno iskrena, ljudska i iz srca, drugi su je napadali, objašnjavajući da je ona pokazala veliko nepoštovanje prema protivnici i da takvom ponašanju svakako nije mesto u džentlmenskom sportu kakav je tenis.
Zbog svoje neobičnosti, ovaj snimak je videlo preko 200 miliona ljudi samo na „YouTube“-u, a on je izazvao i na desetine hiljada komentara na društvenim mrežama. Da li je reakcija Julije Gluško bila potpuno normalna i opravdana ili je u pitanju sramotna reakcija kojom je Izraelka pokazala veliko nepoštovanje prema protivnici, procenite i sami nakon što se na snimku podsetite ove situacije.

Prethodni tekstRoj Kin ne čeka nikog, pa ni „Zubu“ Ronalda
Sledeći tekstVinko Bogataj – „Ikona“ nesreće