Julija Gluško – Normalna, „ljudska“ reakcija ili nipodaštavanje protivnice?!

Julija Gluško - Normalna,
Julija Gluško - Normalna, "ljudska" reakcija ili nipodaštavanje protivnice?!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Izrael je bio domaćin grupe C Evro-Afričke zone 1, u okviru takmičenja za Fed Kup 2016. godine. Na tom turniru domaće teniserke uspele su da osvoje prvo mesto. Jedna situacija sa tog takmičenja koje nije privuklo veliko interosavanje publike i medija, potpuno neočekivano će steći globalnu popularnost. Posle poraza u prvom kolu od Turske, Izraelke su u drugom kolu sa laganih 3:0 savladale Estonke. Domaće igračice ni u jednom meču tog duela nisu izgubile ni set. Ispostaviće se da će dubl susret sa tog duela, koji se igrao kada su domaće igračice već vodile sa 2:0 i obezbedile ukupnu pobedu, a u kojem su se sastale Julija Gluško i Šahar Per sa jedne i Valerija Gorlats i Mailen Nudi sa druge strane, zbog jednog poteza domaće teniserke Julije Gluško privući mnogo pažnje širom planete.

Julija Gluško gotovo da nije mogla da prestane da se smeje

U prvom gemu drugog seta meča, na servis Julije Gluško, usledila je dugačka razmena udaraca. U njoj Gluško u jednom trenutku u pokušaju da lobuje protivnicu udara lopticu ramom reketa i ne upućuje lob ni približno precizno i atraktivno kao svojevremeno Meri Pirs u duelu sa Selešovom, već čini se šalje lopticu idealno za smeč Valeriji Gorlats. Ipak, teniserka iz Estonije se tada obrukala. Uesto da sigurnim smečom reši poen, ona pogrešno procenjuje let loptice i ne udara je, već smečuje „u prazno“. Loptica završava u terenu i Izraelke na taj način osvajaju poen. Dok se Valerija Gorlats nervira zbog svog promašaja, Julija Gluško počinje da se smeje protivnici. Pokušala je u nekoliko navrata teniserka koja je nastupala za Izrael, a koja je rođena u Ukrajini, da sputa svoj smeh, da ga sakrije od protivnica i publike. Ipak, nije uspela…

Julija Gluško se smejala protivnici.
Julija Gluško se smejala protivnici.

Kada je pred naredni servis pogledala u pravcu Gorlatsove, Julija Gluško je ponovo „prsnula“ u smeh. Zbog toga je morala i da odloži svoj naredni servis. Jedva je Julija uspela da zaustavi smejanje. I to tek posle više desetina sekundi, a njeno ponašanje je izazvalo oprečna mišljenja…

Podeljena mišljenja o potezu Julije Gluško

I dok su je neki branili, govirivši da je njena reakcija bila potpuno iskrena, ljudska i iz srca, drugi su je napadali, objašnjavajući da je ona pokazala veliko nepoštovanje prema protivnici i da takvom ponašanju svakako nije mesto u džentlmenskom sportu kakav je tenis.
Zbog svoje neobičnosti, ovaj snimak je videlo preko 200 miliona ljudi samo na „YouTube“-u. On je izazvao i na desetine hiljada komentara na društvenim mrežama. Da li je reakcija Julije Gluško bila potpuno normalna i opravdana ili je u pitanju sramotna reakcija kojom je Izraelka pokazala veliko nepoštovanje prema protivnici, procenite i sami nakon što se na snimku podsetite ove situacije.

Prethodni tekstRoj Kin ne čeka nikog, pa ni „Zubu“ Ronalda
Sledeći tekstVinko Bogataj – „Ikona“ nesreće