Kad je Alesandro Florenci „spasio“ Bufona od Milerove „rakete“

Kad je Alesandro Florenci
Kad je Alesandro Florenci "spasio" Bufona od Milerove "rakete"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Evropsko prvenstvo 2016. godine odigrano je u Francuskoj, a prvaci su postali Portugalci. Na ovom prvenstvu viđeno je dosta lepih golova i dobrih poteza, ali mi smo se odlučili da vas danas podsetimo na jedan koji se retko viđa u fudbalu.
Jedno od četvrtfinala EURO-a odigrano je 2. jula u Bordou, gde su odličan meč odigrali Nemci i Italijani. Posle nerešenog rezultata 1:1, Nemačka se posle jedanaesteraca plasirala u polufinale, ali je ova utakica obilovala interesantnim detaljima. Već smo ranije pisali o komičnoj sceni kada se Miler rugao Kijeliniju zbog navodnog simuliranja, ali ovo nije bio jedini neobičan detalj sa ove utakmice. Igrao se 54. minut meča i Nemci su napadali „kao osice“. Italijani, čuveni po svojoj „granitnoj“ odbrani nekako su odolevali, ali loptu je u jednom trenutku dobio Tomas Miler. On je inače do tada imao na svom kontu 10 golova na svetskim prvenstvima, ali ni jedan na evropskim i trudio se svojski da postigne prvi.

Alesandro Florenci je fantastičnim potezom zaustavio loptu posle Milerovog šuta.
Alesandro Florenci je fantastičnim potezom zaustavio loptu posle Milerovog šuta.

Napravio je fintu šuta, Kjelini nije uspeo da ga isprati, samo je „mlako“ reagovao postavljanjem noge. Miler sklanja loptu u stranu i hvata je levom nogom, bio je to strahovit šut ka golu protivnika. Bufon je već daleko na pogrešnoj strani, čini se da mu „spasa nema“, jer ga je lopta već prošla. Nemački navijači su več na nogama, ali se onda niotkuda pojavio Alesandro Florenci, koji je bio poslednja prepreka između lopte i mreže. Ipak, on je već bio ispred putanje lopte i činilo se da ne može puno da pomogne. Međutim, nekim nadljudskim osećajem, neverovatnim potezom, on je podigao desnu nogu, takoreći iza leđa i nekim čudnim, gotovo „kung-fu“ potezom, zahvatio loptu, koja je odmah promenila putanju i završila u korneru. Ni igrači Nemačke ni fudbaleri Italije nisu mogli da veruju da lopta, ipak, nije završila u mreži, iako pojedini navijači posle gledanja usporenog snimka veruju da ona, možda, ne bi ni završila u golu i pored fantastičnog poteza Florencija. Miler se hvatao za glavu, dok su Italijani slavili mladog Florencija i fortunu koja je bila na njihovoj strani.
Ipak, u izvođenju penala im je zafalila sreća. pa su Nemci prošli u polufinale, ali detalj sa ove utakmice kada je Alesandro Florenci „spasao“ Bufona od Milerove „rakete“ mnogima je ostao u sećanju sa ovog prvenstva. Podsetite se kako je to izgledalo:

Prethodni tekstKada je Vladimir Kličko „uspavao“ protivnika
Sledeći tekstPeđa Stojaković – Odlučujući šut pred 15.000 „vatrenih“ protivničkih navijača