Kada se Miler rugao Kjeliniju

Kada se Miler rugao Kjeliniju
Kada se Miler rugao Kjeliniju
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 2. jula 2016. godine viđen je neverovatan meč u Bordou, koji je dao odgovor na pitanje ko je treći polufinalista Evropskog prvenstva u Francuskoj. Bili su to reprezentativci Nemačke, koji su nakon 120 minuta fudbala, u kojima je rezultat bio nerešen (1:1), bili bolji nakon izvođenja penala od Italijana. Ređali su se promašaji, odbrane, prečke, a nakon devet serija penal „ruleta“ dalje je otišla Nemačka, za koju je odlučujući penal pogodio Jonas Hektor.
Nemci su poveli u 65. minutu nakon prelepe kombinacije Marija Gomeza i Jonasa Hektora, a ovaj drugi je poslao sjajnu loptu na pet metara odakle ju je u gol smestio Mesut Ozil. „Azuri“ su se tada „pogubili“, nisu znali da li da odmah napadnu ili ne, a jedan konfuzan napad i centaršut Alesandra Florencija sa desne strane pretvorio se u stopostotnu šansu. Džerom Boateng je podigao obe ruke i u duelu sa Kjelinijem, lopta ga je pogodila u ruku, a Viktor Kašaji je opravdao dosudio penal. Leonardo Bonući je osetio da može da pogodi svoj prvi penal u životu za reprezentaciju i uspeo je. Igrao se 78. minut. Do kraja meča viđeno je malo šansi, ali je zato viđena jedna veoma interesantna situacija.

Miler objašnjava Kjeliniju da je simulant
Miler objašnjava Kjeliniju da je simulant.

Naime, prilikom jednog duela u borbi za loptu, tadašnja zvezda Juventusa Đorđo Kjelini pao je na travu i teatralno odglumio žrtvu tog duela. Iako nije bio žrtva već je to bio čist duel dva igrača, to je itekako razljutilo Tomasa Milera, koji je Italijanu odmah dao do znanja da je glumac, a to mu je i pokazao presmešnom gestikulacijom. Tadašnjeg napadača minhenskog Bajerna pokušao je da smiri Đanluiđi Bufon, ali Tomas Miler je i njemu pokazao kako Kjelini glumi.
Nemci k’o Nemci, ne trpe simuliranja i preterana naglašavanja prekršaja u čemu su Italijani “svetski prvaci”. Sve u svemu Miler je postao apsolutni hit na društvenim mrežama sa grimasama koje je pravio pokazujući kako izgleda Kjelini. Inače, Kjelini je poznat kao provokator na terenu, a ovog puta imao je sreće što je na suprotnoj strani bio Miler, a ne Suarez, koji ga je dve godine ranije, na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ugrizao za rame.

Tomas Miler je bio vrlo nezadovoljan ponašanjem Kjelinija.
Tomas Miler je bio vrlo nezadovoljan ponašanjem Kjelinija.

Baš je Tomas Miler prvi promašio penal kod Nemaca. Time je dobio neslavnu titulu prvog nemačkog igrača koji je promašio penal u raspucavanjima na velikim takmičenjima još od davne 1982. godine. Inače, u „regularnoj seriji“ videla su se čak šest promašaja. Promašio je Zaza, pa je Bufon odbranio Mileru, Ozil je pogodio stativu, a Pele je imao priliku da dovede Italijane u vođstvo i promašio je. Okrenulo se – Manuel Nojer je „skinuo“ penal strelcu Bonućiju, ali je Bastjan Švajnštajger promašio čitav gol u narednoj seriji. Krenulo se sa boljim penalima: Đakerini, Humels, Parolo, Kimih, De Šiljo i Boateng su pogodili, ali Mateo Darmijan je loše prišao lopti, a Nojer je to lako pročitao. Jonas Hektor je preuzeo odgovornost i postigao gol za pobedu i novo polufinale Nemaca.
Mnogi se sećaju ovog sjajnog meča, “finala pre finala”, ali se takođe mnogi sećaju i urnebesnih grimasa koje je Tomas Miler pravio u toku meča. Za one druge tu je video u kome se mogu podsetiti:

Prethodni tekstPninijev udarac laktom Krstića, koji je razbesneo Dudu Ivkovića
Sledeći tekstAleksander i Brit u stilu Roki Balboe i Apolo Krida