Kad je Nejmar ispunio obećanje dato bolesnom dečaku

Kad je Nejmar ispunio obećanje dato bolesnom dečaku
Kad je Nejmar ispunio obećanje dato bolesnom dečaku
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Pored poteza kojim nas zadivljuju na terenima, sportisti često umeju da nas oduševe i nateraju nam suze na oči onim gestovima van sportskih borilišta ili bar onim koji nisu direktno vezani za disciplinu kojom se bave. U martu 2012. godine Brazilski fudbalski klub Santos i defanzivac Edu Dracena organizovali su kampanju na društvenim mrežama, a tada šestogodišnji Pekueno Mateus, koji je bolovao od leukemije, dobio je priliku da poseti trening centar slavnog kluba. On ne samo da se upoznao sa igračima Santosa, pratio trening prvotimaca i dobio razne poklone, već i porazgovarao sa Edu Dracenom i nadolazećom zvezdom svetskog fudbala i najboljim igračem tima, Nejmarom, što mu je bila i najveća želja. On je svom idolu poklonio crtež na kome su Mesi i Nejmar i njihovo poređenje, a tu je bila i slika malog Mateusa.

Dečak je pokazao koreografiju Nejmaru

Kako je njegova majka izjavila on je bio neverovatno uzbuđen što će imati priliku da provede vreme sa fudbalerima, toliko da prethodne noći nije mogao da spava. Situacija je bila veoma dirljiva, a mali Mateus je iskoristio priliku da Nejmara upita koliko je teško postići gol makazicama i da li bi mogao da sledeći gol koji postigne proslavi uz specifičan ples. Onda je spustio svoj poklon i odigrao kratku koreografiju koju bi želeo da napadač ponovi na terenu nakon pogotka. Svi su se nasmejali ovoj interesantnoj želji, a Nejmar je obećao da će mu je ispuniti prvom prilikom. Sve je zaključeno pozdravom, zagrljajem i fotografisanjem.

Nejmar je sa saigračima zaplesao za malog Mateusa.
Nejmar je sa saigračima zaplesao za malog Mateusa.

Samo dan kasnije Santos se u Sao Paolu, u okviru Kopa Libertadoresa sastao sa Peruanskom ekipom Huan Aurič. Bio je apsolutni favorit što je i pokazao na terenu. Već u 15. minutu baš Edu Dracena postigao je prvi pogodak i doveo svoju ekipu u vođstvo, a na drugi gol čekalo se više od 40 minuta. Na jedno uvacivanje sa leve strane i povratnu loptu naleteo je Nejmar u punom trku i veoma preciznim i jakim šutem vrlo efektno pogodio protivnički gol. A onda je usledio dirljiv momenat…

Nejmar je ispunio dato obećanje

Mladi Brazilac je sačekao svoje saigrače, a zatim je njih nekoliko pored desne aut linije izvelo ples za koji ih je samo dan ranije zamolio mali Mateus koji boluje od leukemije. Verovatno u tom trenutku nikom na tribinama nije bilo jasno zašto baš ovaj ples, ali teško je i zamisliti koliko je dečak bio srećan kada je video svoju koreografiju koju na terenu izvodi njegov i tada idol mnogih mališana u Brazilu, a i šire.
Edu Dracena, inicijator cele akcije prokomentarisao je za medije: „Često se žalimo na probleme u životu, a kada vidite radost i raspoloženje deteta kao što je Mateus, počinjete više da razmišljate. Imam rođaka koji boluje od leukemije (Artur, rođak Dracenine žene) i u ovim slučajevima porodica je mnogo ujedinjenija. Bog mi je dao mnogo dobrih stvari i sjajno je što mogu da pomognem da se deci poput Mateusa malo ulepša dan.“ – rekao je tadašnji kapiten Santosa. Na kraju je jednoj od fondacija koja se bori za decu obolelu od ovako teških bolesti poklonjen dres sa potpisima svih igrača koji je završio na aukciji. Podsetite se kako je izgledao ovaj dirljiv gest Brazilske super zvezde Nejmara, kada je ispunio obećanje dato mališanu koji boluje od leukemije i na koji način mu je dečak pokazao koreografiju koju želi:

Prethodni tekstNikola Jokić – „Bogme, tamo je lakše bilo, Bog te maz’o!“
Sledeći tekstDžimi Vajt – Nestvaran udarac