Kad je Šek dva puta „udario u zid“

Kad je Šek dva puta
Kad je Šek dva puta "udario u zid"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako je tada imao punih 36 godina i bio daleko od forme koja je od njega načinila jednog od najdominantijih igrača u istoriji košarke, Šekil O’Nil je i te 2008. godine igrajući za Sanse privlačio veliku pažnju ljubitelja košarke i bio jedan od boljih centara u NBA ligi. Bio je Šek i jedan od glavnih aduta Finiksa na gostovanju Juti 17. novembra 2008. godine, ali se ni on, ni njegov tim nisu najbolje proveli u Solt Lejk Sitiju…
Džezeri su posle loše igre u prvoj četvrtini, u nastavku zaigrali mnogo bolje od protivnika i uspeli su da zabeleže rutinski trijumf sa 12 poena prednosti. Pored odlične igre u napadu trija Buzer, Mils, Kirilenko, čini se da je jedan od glavnih razloga za uspeh Jute u tom susretu bila skoro savršena odbrana domaćih na Šekilu O’Nilu. Limitirali su igrači Jute Šeka na samo 9 postignutih poena, uz svega 27% šuta iz igre, a koliko su dobru odbranu igrali nad njim, najbolje se videlo u jednoj situaciji u poslednjoj četvrtini.

Andrej Kirilenko je dva puta za samo nekoliko sekundi izblokirao O'Nila.
Andrej Kirilenko je dva puta za samo nekoliko sekundi izblokirao O’Nila.

Bili su gosti u napadu, Stiv Neš je uposlio O’Nila, koji je igrajući leđima od koša stekao odličnu poziciju blizu obruča i potom posle okreta pokušao da poentira, ali tada iz drugog plana „doleće“ Andrej Kirilenko i fantastičnom „bananom“ zaustavlja O’Nila i „smečuje“ loptu u aut. Domaća publika je bila oduševljena, „poskakala“ je sa svojih mesta i ovacijama pozdravila Kirilenka zbog fantastične blokade, ali gosti nisu očajavali…
Brzo su izveli loptu iz auta i opet odigrali akciju za O’Nila, koji je još bliže obruču „uneo“ Buzera i činilo se tada da će sigurno poentirati i bar malo umiriti domaće navijače. Ipak, kada je pokušao da poentira pored nemoćnog Buzera, iz drugog plana opet dolazi Andrej Kirilenko i novom fantastičnom blokadom zaustavlja O’Nila, za potpuno „ludilo“ na tribinama dvorane „EnergySolutions Arena“ u Solt Lejk Sitiju. Bila je to fantastična defanzivna rola Andreja Kirilenka, koja je čini se bila zaštitni znak njegove košarkaške karijere, a iako je O’Nil već bio zašao u pozne sportske godine, to ne umanjuje impozantnost poteza košarkaša iz Rusije, koji je uspeo u samo nekoliko sekundi da dva puta izblokira jednog od najboljih centara u istoriji košarke.
Zaustaviti Šekila O’Nila bilo je veoma teško, neki bi rekli i skoro nemoguće, a kako je bar na trenutak Andrej Kirilenko pokazao da je to izvodljivo, udarivši mu dve „banane“ za manje od 5 sekundi igre, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Ridik Bouvi uz pomoć tima „pretukao“ protivnika u ringu
Sledeći tekstDidije Drogba – Gol Evertonu za TV špice