Kad je sekunda spasila fudbalera da ne izgubi ruku

Kad je sekunda spasila fudbalera da ne izgubi ruku
Kad je sekunda spasila fudbalera da ne izgubi ruku
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Na našem sajtu imali ste priliku da vidite dosta događaja vezanih za fudbalske navijače, lepe i ružne, smešne i tužne, ali ono što ćete danas videti, verujte, nikada do sada niste imali priliku da vidite:
Dok su se krajem septembra 2012. godine širom Evrope odigravali mečevi prvog kola evro kupova, u Aziji je u toku bila Liga šampiona, tačnije četvrtfinale. U jednom od četvrtfinala sastale su se ekipe Sepahan iz Irana i Al Ahli iz Saudijske Arabije i ovo je trebalo da bude izuzetno zanimljiv meč za tamošnje prilike. On je i opravdao očekivanja, ali ne onim što su pružili igrači oba tima (meč je na kraju završen najnepopularnijim rezultatom), već nekim sporednim stvarima koje su zaprepastile sve one koji su imali prilike da ih vide.

Trenutak kada je Adel Kolahaj uzeo eksplozivnu raspravu u ruke.
Trenutak kada je Adel Kolahaj uzeo eksplozivnu raspravu u ruke.

U jednom tenutku meča došlo je do rasprave sa sudijom kraj aut linije i dok je rasprava trajala sa tribina je doletelo mnoštvo objekata kojim su strastveni navijači zasuli igrače i sudije, ali ništa nije slutilo na ono što će se dogoditi samo nekoliko trenutaka kasnije. Igrač iranskog Sepahana, Adel Kolahaj, pokupio je sa zemlje jedan od predmeta i nehajno napravio par koraka pre nego što ga je bacio pored aut linije. Međutim , samo što ga je ispustio iz ruke, gotovo da predmet nije ni dotakao zemlju začulo se “BUUUM!” Predmet je eksplodirao, ostavljajući oko sebe veliki plamen, a zatim i veliku količinu dima. Teško je razaznati o čemu se tačno radi, da li je to bila neka vrsta vatrometa, netipična petarda ili jednostavno neka vrsta ručne granate kako su preneli pojedini mediji, tek bilo je jasno da je Adel Kolahaj samo pukom srećom i neverovatnim tajmingom uspeo da sačuva ruku. Jer da je ispustio eksplozivnu napravu samo sekund kasnije verovatno bi mu šaka bila raznesena u komade.

Trenutak kada je odmah pošto je Adel Kolahaj ispustio uz ruku, eksplozivna naprava eksplodirala na terenu.
Trenutak kada je odmah pošto je Adel Kolahaj ispustio uz ruku, eksplozivna naprava eksplodirala na terenu.

Reakcija sudija i igrača bila je instinktivna, odmah su se sagnuli i pobegli sa mesta događaja zahvaljujući što su uopšte sačuvali žive glave, a mnogima koji su videli ovaj neverovatan snimak nije bilo jasno kako nekome od navijača može pasti na pamet da tako nešto uopšte baci na teren. Neverovatno zvuči i podatak da ovaj incident nije ni pomenut u izveštaju delegata utakmice, niti je Azijska fudbalska konfederacija raspravljala o njemu.
Sportska sećanja vas danas podsećaju na neverovatne scene viđene na četvrtfinalnom meču Azijske Lige Šampiona koje su se samo pukom srećom završile bez povreda i apeluju na sve navijače – ne bacajte eksplozivne naprave na fudbalere, uzivajte u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu!

Prethodni tekstMarkus Smart – Rola za „Zlatnu malinu“
Sledeći tekstKada je kiker „pozvao“ sudijinu glavu u pomoć