Markus Smart – Rola za „Zlatnu malinu“

Markus Smart - Rola za
Markus Smart - Rola za "Zlatnu malinu"

U večeri 22. aprila 2016. godine, u trećem meču prve runde plej-ofa Istočne konferenije NBA lige, Boston Seltiksi su na svom terenu savladali Atlanta Houkse sa 111:103 i smanjili vodstvo „Jastrebova“ u seriji na 2-1. I dok je plejmeker domaćih Ajzea Tomas fenomenalnom partijom oduševio pre svega navijače Seltiksa, bek Bostona Markus Smart je to veče bio „zadužen“ da nasmeje publiku širom planete.
Igrala se poslednja četvrtina duela, Boston je imao vođstvo i napad, kada je Džej Krauder promašio otvoreni šut za tri poena iz desnog kornera. Do lopte je potom pod košem Houksa došao tadašnji centar gostiju Al Horford, ali je taj trenutak obeležio jedan drugi detalj u kojem je Kajl Korver odlično zagradio igrača Bostona Markusa Smarta, koji se u nemogućnosti da dođe do lopte odlučuje da proba da iznudi faul. Uz vrlo glasan uzvik, Markus Smart posle kontakta sa Korverom se baca vrlo visoko, potom u vazduhu „pliva“, da bi se na kraju vrlo bolno prizemljio na parket. I svu tu „lošu glumu“ je izveo ne bi li ubedio sudije da ga je Korver gurnuo i da sviraju faul nad njim, ali mu arbitri nisu poverovali i dozvolili su da se igra nastavi.

Markus Smart - Simuliranje faula na meču protiv Houksa.
Markus Smart – Simuliranje faula na meču protiv Houksa.

Naravno ovakav potez Smarta izazvao je mnogobrojne reakcije ljubitelja košarke, koji su se uglavnom smejali njegovoj vrlo lošoj glumi, ali i smatrali da su sudije na terenu trebale da ga kazne zbog simuliranja. I dok je navijačima potez Smarta bio komičan i zabavan, čelnici NBA lige su imali drugačije viđenje. Oni su zbog sramotnog pokušaja da iscenira faul kaznili Markusa Smarta sa 5.000 američkih dolara, pritom ga i upozorivši da će njegov svaki naredni pokušaj simuliranja biti finansijski više kažnjen, a i da na posletku ukoliko nastavi da simulira biće kažnjen ne samo novčano, već i suspenzijom. „Verujem da svaki igrač želi da uradi sve kako bi pomogao svom timu. Izađeš na teren i daš sve od sebe kako bi tvoj tim pobedio. Ja sam samo pokušao da dam sve od sebe kako bi pomogao timu i došao do veoma važnog poseda lopte.“ – „branio se“ pred novinarima dan posle meča Markus Smart.
Tokom karijere Markus Smart je bio poznat po simuliranju i smatran je za jednog od najvećih „flopera“ u tom trenutku, a kako je izgledalo po mnogima najkomičnije njegovo simuliranje kojim je zaslužio „Zlatnu malinu“, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDejvid Bekam – Poslednja čarolija u dresu Junajteda
Sledeći tekstKad je sekunda spasila fudbalera da ne izgubi ruku