Kad Markos Bagdatis „poludi“ i polomi 4 reketa za minut

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Markos Bagdatis je bio poznat kao zabavljač na terenu, a publika širom sveta ga je uvek obožavala zbog njegovog stalno prisutnog osmeha na licu, kao i zbog poteza koje teško da su mogli da se vide od drugih tenisera. Od svih terena, čini se da je najviše bio voljen na terenima “Ozi opena” u Melburnu, jer je tamo zabeležio prvi značajan rezultat u svojoj karijeri, čime je izgradio poseban odnos sa publikom na prvom Grend Slemu sezone. I baš tamo je imao “ludi” performans, koji se i danas prepričava, a koji bi većini tenisera bio zameren, ali ne i Kipraninu.
Pošto je izgubio servis kojim je praktično doveo sebe blizu poraza u meču drugog kola Australian opena 2012. godine od Stanislasa Vavrinke, Bagdatisu je “pao mrak na oči“. Seo je na klupu i započeo svoju “predstavu”. Prvo je razbio reket kojim je igrao do tada, a potom je iz torbe izvadio sledeći, koji je takođe završio u delovima. Iako su mnogi pomislili da će “iživljavanju” Kipranina tu biti kraj, to se nije dogodilo. Pošto je izgubio servis kojim je praktično doveo sebe blizu poraza u meču drugog kola Australian opena 2012. godine od Stanislasa Vavrinke, Bagdatisu je “pao mrak na oči". Seo je na klupu i započeo svoju “predstavu”. Prvo je razbio reket kojim je igrao do tada, a potom je iz torbe izvadio sledeći, koji je takođe završio u delovima. Iako su mnogi pomislili da će “iživljavanju” Kipranina tu biti kraj, to se nije dogodilo. Markos je izvadio iz torbe još dva reketa, na kojima je takođe “iskalio” bes zbog svoje do tada loše igre. Interesantno je da je Bagdatis svaki od četiri reketa posle lomljenja mirno ili odlagao na podlogu ili dodavao dečaku koji skuplja loptice na terenu. Pošto je dobio opomenu od sudije, ali i ovacije od prisutne publike, Markos je sa osmehom na licu okončao svoju “predstavu” i mirno se vratio na teren, kako bi nastavio susret.Markos je izvadio iz torbe još dva reketa, na kojima je takođe “iskalio” bes zbog svoje do tada loše igre. Interesantno je da je Bagdatis svaki od četiri reketa posle lomljenja mirno ili odlagao na podlogu ili dodavao dečaku koji skuplja loptice na terenu. Pošto je dobio opomenu od sudije, ali i ovacije od prisutne publike, Markos je sa osmehom na licu okončao svoju “predstavu” i mirno se vratio na teren, kako bi nastavio susret.
“Jednostavno sam izgubio kontrolu. Iznervirao sam se zbog loših poteza i ništa drugo mi nije preostalo nego da slomim neki reket. To je kod tenisera normalna stvar, samo moram da priznam da sam malo preterao. Ne sećam se da je neko polomio četiri reketa, ali to je bilo jače od mene.” – rekao je Bagdatis posle meča o svom “ludilu”. Novinare u Australiji je zanimalo i šta tadašnji najbolji svetski teniser Novak Đoković misli o Markosovom “performansu”, a on im je kratko odgovorio: “Nisam video, samo sam čuo da je to uradio. Moram odmah da odem na JuTjub kako bih proverio. Uništavanje reketa me uvek podseti na Ivaniševića i Safina, obožavao sam da ih gledam.” – rekao je tada “Nole” i podsetio ljubitelje tenisa na možda i najveće “uništitelje” reketa u istoriji “belog sporta”.
Kako je izgledao izliv besa, koji nije pomogao Kipraninu da izbegne poraz od Vavrinke, ali koji je jedan od trenutaka koje je obeležio “Ozi open” 2012. godine, možete se podsetiti na snimku.

Prethodni tekstPapis Sise – „Bomba“ za Čeha
Sledeći tekstToni Kukoč – Asistencija koja se pamti i prepričava