Kad plivač skoči „dasku“ na početku trke

Kad plivač skoči
Kad plivač skoči "dasku" na početku trke
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Čini se da u 21. veku nije potrebno biti preterano uspešan sportista ne bi li ste postali sportska vest dana širom planete. Na Svetskom plivačkom prvenstvu u Šangaju 2011. godine u disciplini 50 metara slobodno dominirao je Brazilac Sezar Sijelo Filjo, ali mu je “slavu” već u kvalifikacijama ukrao anonimni plivač iz Mauritanije Hamza Labeid, koji je svojom “daskom” postao sportska vest na mnogim portalima, a da na kraju nije ni učestvovao u trci za koju je dobio specijalnu pozivnicu.
Hamza Labeid je na Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima 2011. godine, koje se održavalo u Šangaju, došao zahvaljujući specijalnoj pozivnici. Dobio je pravo da nastupi samo u dve najbrže discipline slobodnog stila, 50 i 100 metara, a već na startu kvalifikacija najbrže plivačke discipline se obrukao. Dok su svi plivači iz te kvalifikacione grupe, koji su uglavnom bili iz egzotičnih zemalja, stajali u startnom bloku čekajući zvučni signal za start, Hamza Labeid je zbunjen glasom koji je obaveštavao plivače da se pripreme za start odlučio da pre zvučnog signala skoči u bazen. Ipak, očigledno shvativši istog trenutka da je pogrešio, pokušao je da ne završi u bazenu, ali je to samo dovelo do toga da još komičnije, pravom “daskom”, upadne u bazen i time izazove smeh kod svih prisutnih na plivalištu u Šangaju, ali i kod komentatora trke.

Dok su svi plivači iz te kvalifikacione grupe, koji su uglavnom bili iz egzotičnih zemalja, stajali u startnom bloku čekajući zvučni signal za start, Hamza Labeid je zbunjen glasom koji je obaveštavao plivače da se pripreme za start odlučio da pre zvučnog signala skoči u bazen. Ipak, očigledno shvativši istog trenutka da je pogrešio, pokušao je da ne završi u bazenu, ali je to samo dovelo do toga da još komičnije, pravom “daskom” upadne u bazen i time izazove smeh kod svih prisutnih na plivalištu u Šangaju, ali i kod komentatora trke.
Hamza Labeid – Diskvalifikacija zbog preranog starta.

Ipak, iako se obrukao i izazvao podsmeh kod publike i kod kolega, Labeid nije želeo da odustane. Imao je nameru da i pored pogrešnog starta pokuša ponovo da startuje u trci, ali ga je sudija u tome sprečio, jer po pravilima koja su uvedena nekoliko godina pre tog šampionata, plivači ne dobijaju šansu za drugi start ako im je prvi bio pogrešan. Tako je završen nastup Hamze Labeida u Šangaju u disciplini 50 metara slobodno i pre nego što je trka počela, ali iako je njegov nastup završen komično i rezultatski neuspešno, ipak nije prošao nezapaženo, jer su mnogi portali širom planete u svojim vestima preneli njegovu “dasku”, a i na društvenim mrežama je snimak njegovog komičnog starta vrlo brzo postao globalni hit.
Kako je izgledao jedan od najsmešnijih plivačkih startova, koji je “proslavio” Hamzu Labeida, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDavid Hovorka – Gol zadnjicom
Sledeći tekstDarko Miličić – „Banana“ Mutombu i osmeh na Dikembeove pretnje