David Hovorka – Gol zadnjicom

David Hovorka – Gol zadnjicom
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Na fudbalskom tržištu danas su najcenjeniji igrači koji umeju da postignu gol na što više načina, sa obe noge, glavom, petom… a tadašnji fudbaler Sprata Prag B tima David Hovorka upisao je u svoj CV nešto čime malo koji fudbaler može da se pohvali.
Meč između B tima Sparte Prag i Meteorama, u trećoj ligi Češke, koji je odigran u septembru 2013. godine pratilo je na pomoćnom terenu jedva nekoliko desetina navijača, verovatno rodbine i prijatelja igrača. Sve je ukazivalo na to da će ovi prizori biti samo za njihove oči, ali ispostavilo se da će za njih saznati cela Evropa samo zbog jednog detalja. U jednom trenutku utakmice, pri napadu Sparte jedan od igrača je centrirao sa desne strane, na ivici šesnaesterca i poslao veoma dobru loptu u sredinu. David Hovorka bio je sam. Mogao je da bira kako će postići gol, nogom, glavom grudima… Ne! On je uradio nešto što je malo ko pre njega uradio. Skočio je i loptu udario zadnjicom tako da je ona završila u mreži golmana gostiju koji se bacio, ali nije uspeo da je stigne i spreči da završi u golu.

U jednom trenutku utakmice, pri napadu Sparte jedan od igrača je centrirao sa desne strane, na ivici šesnaesterca i poslao veoma dobru loptu u sredinu. David Hovorka bio je sam. Mogao je da bira kako će postići gol, nogom, glavom grudima… Ne! On je uradio nešto što je malo ko pre njega uradio. Skočio je i loptu udario zadnjicom tako da je ona završila u mreži golmana gostiju koji se bacio, ali nije uspeo da je stigne i spreči da završi u golu.
David Hovorka postiže gol zadnjicom.

Iako su svi aplaudirali pomalo zbunjeni ovom egzibicijom, Hovorka se nije puno radovao. Možda i zato što je njegov tim lagano pobedio sa 3:0. Bilo kako bilo Sparta Prag nije časila časa već je istog dana objavila snimak ovog pogotka na zvaničnom sajtu, pa su tako ljubitelji fudbala širom sveta mogli da uzivaju u ovom neobičnom pogotku. Navijači su odmah počeli da nagađaju šta je bila namera Hovorke, i dok su jedni tvrdili da ga je lopta slučajno pogodila u donji deo leđa, drugi su tvrdili da je on upravo uradio ono što ne naumio. Kada je gol postao predmet interesovanja čeških medija, Hovorka se oglasio i u izjavi pojasnio da je njegova namera bila da gol postigne zadnjicom i da je to uradio.
Havorka je kasnije igrao za nekoliko čeških klubova, pa se u jednom trenutku čak i vratio u Spartu Prag, ali nikada nije imao većih uspeha. Ako već nije osvajao trofeje bar je ostao upamćen po nesvakidašnjem golu koji su neki svrstali u slučajnost, a drugi u majstoriju, šta je od to dvoje možete proceniti sami nakon što odgledate video.
Podsetite se gola koji je postignut na jedan od najneobičnijih načina ikada viđenih na fudbalskim terenima. Zadnjicom.

loading…
Prethodni tekstTrevor Buker – Koš za dve stotinke
Sledeći tekstKad plivač skoči „dasku“ na početku trke