Kad policajac nokautira navijačicu

Kad policajac nokautira navijačicu

Mnogi navijači na tribine dolaze da bi se “ispraznili”, jer na utakmici mogu do mile volje da viču, psuju sudije i protivničke igrače, a ponekad i svoje ako ne ide baš onako kako su oni zamislili. Međutim, da i na tribinama treba voditi računa o ponašanju, na teži način saznala je jedna navijačica koja je u novembru 2017. godine posetila „Hard Rok Stadion“ kako bi bodrila ekipu Majami Hurikejnsa. Bila je to utakmica Američkog fudbala, a domaći su u meču dva Univerziteta dočekali ekipu Virdžinije Teh. I koliko god da je na terenu bilo zanimljivo, na tribinama se desio incident koji je odmah otisao u sve glavne vesti.
Izvesna gospođica Bridžit Fritas napravila je pometnju na jednom delu tribine, pa se odjednom stvorilo nekoliko policajaca i pokušalo da je “nagovori” da napusti stadion. Pošto nije bila u treznom stanju i nije vladala sobom, policajci su odlučili da je bukvalno iznesu sa stadiona, a obzirom na njihovu korpulentnu građu to nije trebalo da bude veliki problem. Međutim, samo što su je podigli, dama je ošamarila jednog od policajaca koji nije čekao ni trenutak, već je odmah uzvratio udarajući devojku pesnicom pravo u glavu.

Navijačica Majamija udarila je policajca, koji joj je odmah uzvratio.
Navijačica Majamija udarila je policajca, koji joj je odmah uzvratio.

Igrom slučaja ovo je snimila jedna navijačica, pa se snimak brzinom munje proširio internetom i odmah izazvao lavinu komentara. Kao i uvek internet se podelio, i dok su jedni tvrdili da sa policijom nema šale, da je očigledan napad na policajca, da je bio ugrožen… drugi su stali u zaštitu Bridžit tvrdeći da nije bilo potrebe za ovolikim nasiljem i da je policajac preterao. “Sve što je uradio bila je reakcija na njenu akciju”, “Zaslužila je to… sama je tražila!”, “Policajac je morao tako da reaguje, šta ako je narkomanka, pa ga povredi?”, “Ovo je odvratno, ipak je u pitanju devojka.”, “Šta god da je uradila, jedna devojka ne zaslužuje ovo”, “Pijana je, vidi se da ne zna šta radi, nije morao da je udari” – samo su bili neki od komentara na ovaj video. Ali nije se stalo na tome, mediji su prvo preneli da je policajac dobio momentalni otkaz, a onda se sve preokrenulo i policija je podigla optužnicu za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Dakle, ova gospođica je imala prilično loš vikend… prvo je bila pod dejstvom opijata na fudbalskoj utakmici, tamo napravila incident, onda je izbačena sa te iste utakmice, nokautirana od strane predstavnika zakona, a zatim optužena za krivično delo.

Policija je protiv navijačice Bridžit Fritas podigla optužnicu zbog napada na službeno lice.
Policija je protiv navijačice Bridžit Fritas podigla optužnicu zbog napada na službeno lice.

Cela situacija je završena tako što je optužnica preinačena na opiranje pri hapšenju, pa je na kraju Bridžit, inače medicinska sestra, sa tada 30 godina, morala da odradi 50 sati društveno korisnog rada, da plati kaznu od 100 dolara, da napiše javno pismo izvinjenja policajcu i pohađa terapiju za kontrolu besa.
Navijačica koja je ceo incident snimila rekla je kasnije medijima da je Bridžit bila pod dejstvom nekih opijata i da nije vladala sobom, da se bučno svađala i psovala sa ostalim navijačima, pa da je to bio razlog zašto je policija reagovala. Podsetite se ovog nemilog događaja koji upozoravamo sadrži uznemirujuće scene, pa možete sa nama podeliti vaše mišljenje… da li je policajac preterao?

Prethodni tekstKada je Danil Medvedev pokazao Marijani Alveš da se „prodala“ za „sitne pare“
Sledeći tekst„Nevidljivi“ udarac Roj Džonsa