Kada je Danil Medvedev pokazao Marijani Alveš da se „prodala“ za „sitne pare“

Kada je Danil Medvedev pokazao Marijani Alveš da se "prodala" za "sitne pare"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Vimbldon je bez ikakve sumnje najveći teniski turnir na planeti, koji obiluje fantastičnim mečevima, poenima koji se prepričavaju, „bajkovitim pričama“ koje se pamte, ali i skandalima koji često izazovu mnogo veću pažnju od nekog odličnog duela ili fantastičnog poena. Mnogo se skandala dogodilo u istoriji Vimbldona, o onima koje su pravili Damir Dokić, Džef Tarango, Tim Henman, Viktor Troicki, Mendi Minela… već ste čitali na našem sajtu, a sada je došao red da se podsetimo i skandaloznog trenutka koji je obeležio početak Vimbldona 2017. godine.
Belgijanac Ruben Bemelmans je posle velike borbe i pet setova uspeo u drugom kolu Vimbldona 2017. godine da savlada Rusa Danila Medvedeva. Iako je Bemelmans dobio prva dva seta, Medvedev je uspeo da dobije naredna dva i da uvede meč u odlučujući set, u kojem je teniser iz Belgije ipak bio bolji i rezultatom 6:3 uspeo da trijumfuje. Danil Medvedev koji je kolo ranije savladao Vavrinku i bio glavna vest sa Vimbldona, uspeo je ponovo da „ukrade svu slavu“ na najvećem teniskom turniru, ali bi se reklo da je ovog puta to uradio na potpuno pogrešan način.

Danil Medvedev poneo se vrlo nesportski posle poraza od Rubena Bemelmansa.
Danil Medvedev poneo se vrlo nesportski posle poraza od Rubena Bemelmansa.

Bio je Rus vrlo nezadovoljan suđenjem glavnog sudije na meču, Portugalke Marijane Alveš, pogotovo u odlučujućem setu, pa je često protestovao posle njenih odluka. U jednom trenutku tokom petog seta, ušao je Danil i u žestok verbalni sukob sa Marijanom, koja mu je oduzela poen, da bi potom Danil Medvedev zatražio od supervizora turnira da Alvešova bude udaljena sa meča i da umesto nje neko drugi „deli pravdu“ u nastavku duela. Supervizor turnira je reklo bi se potpuno očekivano odbio taj njegov zahtev, pa je meč ubrzo nastavljen.
Ipak, da li zbog nervoze i sukoba sa sudijom, grešaka Marijane Alveš, dobre igre protivnika ili nekog drugog razloga, Danil Medvedev nije pružio dovoljno kvalitetnu igru za trijumf u odlučujućem setu i poražen je u meču protiv Rubena Bemelmansa. Odmah pošto je dobrim servisom Bemelmansa susret okončan, Danil Medvedev je prišao mreži, čestitao protivniku, a potom se na iznenađenje prisutnih navijača pozdravio i sa sudijom. I taman kada su mnogi pomislili da je Danil Medvedev „sportski“ prihvatio poraz i da nije više ljut na Marijanu Alveš, usledio je njegov skandalozni potez koji je „bacio u senku“ sva druga dešavanja na Vimbldonu…

Danil Medvedev se posle susreta na konferenciji za novinare izvinio za svoj nesportski potez.
Danil Medvedev se posle susreta na konferenciji za novinare izvinio za svoj nesportski potez.

Danil Medvedev je otišao do svoje stolice, iz torbe sa opremom izvadio je novčanik i potom izvadivši iz novčanika metalne kovanice sa sitnim novcem, počeo je da ih baca u podnožje sudijske stolice prema Marijani Alveš. Bila je ovo i više nego jasna aluzija ruskog tenisera da se Alvešova „prodala“ za sitan novac. Ipak, Medvedev se vrlo brzo pokajao zbog svog postupka, pa se na konferenciji za novinare posle meča izvinio za ono što je uradio, ali i pokušao da objasni svoj postupak: „Bio sam razočaran zbog ishoda meča. Bilo mi je veoma teško da prihvatim eliminaciju posle pobede nad Vavrinkom. To nije bio dobar meč za mene, ali sam ne razmišljajući posle poraza uradio veoma glupu stvar. Izvinjavam se zbog toga! Veoma loše sam se poneo prema Marijani Alveš, iako ona nije uopšte kriva za moj poraz i izvinjavam se još jednom zbog toga. Sve to što sam uradio nije imalo smisla. Možda jeste bilo nekih loših odluka na meču, ali sve to je deo sporta. Sudije ponekad greše, ali greše i sportisti, kao što sam i ja pogrešio posle meča. Koju god kaznu da dobijem, prihvatiću je, jer sam je zaradio svojom krivicom.“ – rekao je novinarima posle meča Danil Medvedev.
Organizatori Vimbldona su već narednog dana saopštili kaznu za ruskog tenisera, pa je tako Danil Medvedev kažnjen sa 14.500 američkih dolara zbog nesportskog ponašanja tokom i posle meča protiv Rubena Bemelmansa. Kako je izgledalo skandalozno ponašanje Danila Medvedeva po završetku meča protiv Rubena Bemelmansa, koje je obeležilo početne runde Vimbldona 2017. godine, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKad je Fil Jagelka utišao „Enfild“
Sledeći tekstKad policajac nokautira navijačicu