Kad Viktor Troicki izgubi živce i „počasti“ sudiju

Kad Viktor Troicki izgubi živce i

Uprkos tome što je vodio sa 2:0 u setovima, Viktor Troicki nije uspeo da savlada Vaseka Pospišila u 4. kolu Vimbldona 2015. godine i tako napravi rezultat karijere na Grend Slem turnirima. Viktor je posle gubitka prednosti bio veoma nervozan, a na kraju je svoju frustraciju ispoljio na vrlo neprikladan način, koji je “šokirao” tradiocalnu britansku publiku, i to na glavom sudiji tog meča Karlosu Ramosu.
Sve se dogodilo pri rezultatu 30:0 za Pospišila u devetom gemu petog seta, u kome je Kanađanin servirao za trijumf. Viktor nije uspeo da uzvrati snažan servis protivnika, ali je bio ubeđen da je loptica posle servisa Kanađanina završila u autu, pa je odlučio da zatraži čelendž. Međutim, sudija u stolici Karlos Ramos je odbio njegov zahtev za proverom odluke linijaša, smatrajući da je Troicki čelendž zatražio prekasno. Viktor je pokušao Kad Viktor Troicki izgubi živce i "počasti" sudijuda mu objasni da nije imao dovoljno vremena da zatraži čelendž (i deluje da je bio u pravu), ali sudija nije imao nameru da preinači svoju odluku.
Kada je shvatio da neće uspeti ništa da uradi i da mu sudija neće dozvoliti čelendž, Viktor nije mogao da se suzdrži i odlučio je da „počasti“ glavnog arbitra susreta. “Mrš, đubre jedno! Mrš!” – uzviknuo je Troicki sudiji na svom maternjem jeziku, a publika na tribinama “Ol-Ingland Kluba” je zanemala i delovala poprilično zatečena ovakvim Viktorovim ponašanjem.
Viktor Troicki je tokom cele svoje karijere bio poznat kao jako impulsivan teniser koji zna da napravi skandal na susretu, a kako je izgledao jedan od njegovih skandala koji je napravio na Vimbldonu 2015. godine, kada je frustriran propuštenom šansom, ali i čini se pogrešnom odlukom sudija, izgubio živce i izvređao Karlosa Ramosa, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstPoen koji je oduševio ljubitelje stonog tenisa
Sledeći tekstTerijev „flaster“ na saigrača Kejhila