Poen koji je oduševio ljubitelje stonog tenisa

Poen koji je oduševio ljubitelje stonog tenisa
Poen koji je oduševio ljubitelje stonog tenisa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Nije retka situacija da se u stonom tenisu odigraju poeni koji ostavljaju gledaoce „bez daha“. O nekim od neverovatnih stonoteniskih poena smo već pisali, kao što je popularni „poen veka“ ili onaj kada je Fan Žendong odigrao neverovatan udarac ili kada su dvojica Kineza odigrali razmenu koja ne prestaje da oduševljava, a danas vam donosimo priču o još jednom spektakularnom poenu. On je odigran na Otvorenom prvenstvu Kuvajta 2016. godine. U glavnoj ulozi su bili Jun Mizutani i Tijago Apolonija, a mnogi mediji proglasili su taj poen za jedan od najboljih stonoteniskih poena svih vremena.

Jun Mizutani je posle velike borbe savladao Apoloniju

U središnjoj fazi turnira u Kuvajtu, u „rundi 32“, sastali su se Japanac Jun Mizutani i Portugalac Tijago Apolonija. Posle velike borbe i šest setova, Mizutani je slavio sa 4-2. Tako je prošao u narednu rundu turnira. Ipak, iz tog duela se najviše pamtiti poen koji su dvojica stonotenisera odigrale u jednom od odlučujućih poena šestog seta…

Jun Mizutani na kraju je osvojio veoma lep poen u duelu sa Apolonijem.
Jun Mizutani na kraju je osvojio veoma lep poen u duelu sa Apolonijem.

Pri rezultatu 10:10 levoruki Japanac je bio na servisu i od starta poena krenuo u ofanzivu. Fenomenalnim forhendima „oterao“ je Portugalca daleko od stola i činilo se došao u poziciju iz koje nije moguće izgubiti poen. Međutim, tek tada je počela „drama“. Iako je Mizutani fenomenalno napadao, slao jake i vrlo precizne udarce na protivničku stranu stola, Apolonija se na neverovatan način branio…

Apolonija se fantastično branio

U jednom trenutku Portugalac se i „bacio“ za jednom lopticom i uspeo u „letu“ da je vrati u polje Japanca, ali je posle „bezbroj“ udaraca protivnika za koje je imao odgovor, na kraju morao da istakne „belu zastavu“ kada je Mizutani poslao vrlo preciznu kratku forhend dijagonalu, koju Portugalac nije mogao da stigne. Tim udarcem je Japanac praktično obezbedio plasman u osminu finala.
Na turniru u Kuvajtu 2016. godine nastupili su  i najbolji stonoteniseri tog vremena. Međutim, iako su kineski igrači rezultatski „dominirali“, može se slobodno reći da su im „slavu ukrali“ Jun Mizutani i Tijago Apolonija, poenom koji je postao planetarna vest i za koji su neki mediji tvrdili da je jedan od najboljih stonoteniskih poena svih vremena. Kako je izgledao ovaj spektakularan poen možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Robi Fauler ubeđivao sudiju da ne svira penal nad njim
Sledeći tekstKad Viktor Troicki izgubi živce i „počasti“ sudiju