Kada je Dragutin Topić doveo NBA All-Star u „SPENS“

Kada je Dragutin Topić doveo NBA All-Star u
Kada je Dragutin Topić doveo NBA All-Star u "SPENS"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Sportska karijera koju je imao Dragutin Topić zaista je impresivna. Osvojio je brojna odličja u mlađim kategorijama, postao juniorski Svetski rekorder u skoku u vis, a u seniorskoj karijeri bio je šampion Evrope u Splitu, dvoranski šampion kontinenta i osvajač više odličja, dok su mu na najvećim svetskim takmičenjima na otvorenom medalje izmakle posle nekoliko neverovatnih sticaja nesrećnih okolnosti. I pored sjajne atletske karijere, Dragutin Topić stigao je i da se bavi povremeno košarkom. Popularni Top nastupao je za Spartak iz Subotice. Iz tog perioda pamti se trojka koju je postigao protiv Crvene zvezde, ali verovatno najviše njegov nastup na košarkaškom All-Star-u jugoslovenske lige 1992. godine…

Dragutin Topić je izveo spektakularna zakucavanja u Novom Sadu

Dragutin Topić bio je glavna zvezda takmičenja u zakucavanjima na All-Star-u koji se održavao u „SPENS“-u. I taj status je apsolutno opravdao. Izvevši nekoliko zaista spektakularnih zakucavanja on je na kraju i trijumfovao na tom takmičenju. Njegova zakucavanja oduševila su brojnu publiku u punoj dvorani „SPENS“ u Novom Sadu. I zaista ta zakucavanja su bila takva da se i danas pamte i prepričavaju…

Dragutin Topić je oduševio publiku u "SPENS"-u.
Dragutin Topić je oduševio publiku u „SPENS“-u.

Kod jednog zakucavanja „Top“ je „poleteo“, a potom vrlo snažno zakucao sa obe ruke iza leđa, usput „polomivši tablu“, čiji su se delovi rasuli po parketu. Na sreću Topić je prošao bez ozbiljnih povreda kod tog zakucavanja. I kod drugog zakucavanja Dragutin Topić je „poleteo“, držao je loptu u jednoj ruci i izveo neku vrstu „vetrenjače“. Bilo je to još jedno spektakularno zakucavanje kojim je Dragutin podigao publiku na noge.

Da li bi „Top“ slavio na NBA All-Star-u?

Sva zakucavanja koje je te večeri izveo Dragutin Topić bila su spektakularna. Mnogi veruju da bi on takvim zakucavanjima sigurno slavio i na NBA All-Star takmičenju te godine. „Volim košarku, zakucavanja, pa se tako kroz šalu rodila ideja da zaigram za Spartak. To se jedne godine i dogodilo. U zakucavanjima stvarno nisam imao dostojnog rivala. Bio sam najmaštovitiji, a i najduže sam „leteo“. Pobedio sam i slomio tablu tokom takmičenja!“ – Izjavio je jednom prilikom legendarni Dragutin Topić.
Kako su izgledala dva spektakularna zakucavanja popularnog Topa, koja su oduševila publiku u „SPENS„-u i koja se i danas pamte i prepričavaju, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNestvarna vaterpolo odbrana nogom
Sledeći tekstRekobin gol kao preteča Bergkampa