Nestvarna vaterpolo odbrana nogom

Nestvarna vaterpolo odbrana nogom
Nestvarna vaterpolo odbrana nogom
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 24. novembra 2018. godine u Plauenu igrao se meč prve Nemačke vaterpolo lige. Domaći SSV dočekao je gostujući DSV 98 iz Duizburga i na kraju trijumfovao sa 14:7. Treba reći da taj meč nije privukao puno pažnje. To uostalom ni ne čudi, jer Nemačka liga ne spada među najjače na planeti, ali da jedan detalj sa tog meča ipak vidi mnogo ljudi zaslužan je Tomo Bujas i njegova neverovatna vaterpolo odbrana nogom…

Fantastična vaterpolo odbrana nogom Tome Bujasa

Tokom treće četvrtine, kada su igrači SSV-a već imali ubedljivu prednost, domaćini su imali jedan čist kontranapad u kojem je delovalo da je gol neizbežan. Imali su situaciju 2 na 1 i priliku bolju od penala da savladaju golmana gostiju. Ipak, na golu DSV-a 98 stajao je Tomo Bujas. Ovaj Splićanin bio je odličan golman, jedan od najboljih u ligi u tom trenutku, pa nije nameravao da podigne „belu zastavicu“. Čak se odlučio i da proba atrkativno da zaustavi taj kontranapad…

Tomo Bujas uspeo je nogom da zaustavi udarac.
Tomo Bujas uspeo je nogom da zaustavi udarac.

Pošto su dva igrača domaćih prebacivanjem lopte sa jednu na drugu stranu probali da „polome“ jednog igrača gostiju i Bujasa i kada im se učinilo da su uspeli u tome, usledio je šut ka golu gostiju sa svega nekoliko metara. Tomo Bujas, koji se gotovo celim svojim telom već nalazio u golu, tada podiže desnu nogu i uspeva na nestvaran način da zaustavi udarac domaćeg igrača. Bila je to zaista fenomenalna intervencija. To je prepoznala i publika na tribinama, koja je Bujasa nagradila aplauzima za neobičnu odbranu.

Tomo Bujas je želeo da izvede atraktivnu odbranu

Iako je legendarni Stefano Tempesti znao da odbrani penal nogom, ovakve intervencije se zaista veoma retko viđaju. To samo pokazuje koliko je odbrana Bujasa neobična i interesantna. U želji da nam prokomentariše svoju fenomenalnu odbranu kontaktirali smo Tomu Bujasa. On nam je tom prilikom rekao: „Ideja je bila da napravim neku atraktivnu odbranu i neki viralni video. Probao sam prethodno da izvedem i neke druge atraktivne odbrane. Međutim, nikada pre mi se nije poklopilo da izvedem atraktivnu odbranu i da snimak bude iole dobrog kvaliteta.“ – izjavio je Tomo Bujas ekskluzivno za naš sajt.
Snimak odbrane Tome Bujasa u meču Nemačke lige za sada je pogledalo više stotina hiljada ljudi. Mnogi od njih ne kriju oduševljenje kada vide kako je izgledala ta neobična vaterpolo odbrana nogom golmana iz Splita, a zašto je tako uverite se i sami na snimku pred vama.

Prethodni tekstDa li ste videli bizarniji crveni karton?
Sledeći tekstKada je Dragutin Topić doveo NBA All-Star u „SPENS“