Kada je golman iskopao rupu, pa odbranio penal

Kada je golman iskopao rupu, pa odbranio penal
Kada je golman iskopao rupu, pa odbranio penal

5. decembra 2015. godine, u 15. kolu Bundeslige, Keln je ugostio ekipu Augzburga u meču koji bi se zaboravio gotovo odmah posle devedeset minuta da se na njemu nije dogodila jedna nesvakidašnja, prosto bizarna stvar.
U 58. minutu dosuđen je jedanaesterac za ekipu Kelna što je izazvalo proteste u gostujućoj ekipi, a najviše se bunio golman Augzburga Marvin Hic. Međutim, dok je protestovao, iskoristio je gužvu, pa je kopačkom bušio rupe da bi oštetio teren tačno na mestu odakle se izvodi najstroža kazna. On je petom rovario i lako produbio raskvašenu travu ispred bele tačke, što se ispostavilo kao otežavajući faktor za igrača „Jarčeva“ pri šutu. Entoni Modeste preuzeo je odgovornost i gađao donji levi ugao, ali se okliznuo u trenutku kada je šutnuo loptu – upravo zahvaljujući rupi koju je Hic napravio, i penal je bio odbranjen. Na kraju je Augsburg slavio sa 1:0 golom Raula Bobadilje u 64. minutu, a Hicov potez ubrzo se “zavrteo” na internetu i podelio javnost, pa su ga neki osuđivali zbog poteza koji nije sportski dok su drugi pravdali postupak, jer penal navodno nije ni postojao, pa su gostujući igrači bili revoltirani.

Trenutak kada je Marvin Hic iskopao rupu pored bele tačke.
Trenutak kada je Marvin Hic iskopao rupu pored bele tačke.

„Nije sramota našaliti se u napetim trenucima!“ – napisao je Marvin Hic posle meča na „Tviteru“, a njegov tvit naišao je na još veću osudu javnosti. Ipak, da njegov potez ne prođe nekažnjeno potrudila se uprava „Jarčeva“ – ispostavivši mu fakturu u vrednosti od 122,92 eura, koliko je koštala sanacija terena. Pedantni Nemci su izračunali da ih je upravo toliko koštala popravka terena, delimično oštećenog posle Hicovog postupka.
„Ne radi se ovde o novcu. Jednostavno, malo kazne Hicu neće škoditi. Oštećen nam je deo travnate podloge koju smo morali da zamenimo i tom prilikom platimo radnike da završe posao. To ukupno košta 122,92 eura. Novac koji nam bude platio golman Augzburga prosledićemo dečijoj bolnici.“ – rekao je Hans Ruten, direktor „Rajn Enerdži“ stadiona. Kada je Hic prošao “ribanje” od čelnika svog kluba – u javnost je izašao sa nešto drgačijim stavom. „To baš i nije bilo sportski sa moje strane. Kada sam video šta sam učinio shvatio sam da to nisam bio ja. Neće mi se ponoviti ovako nešto. Znate, nikad ranije nisam odbranio jedanaesterac, pa sam pomislio kako bi bilo dobro da malo zbunim izvođača.“ – pravdao se Marvin Hic.

Marvin Hic znao je da proslavi odbranu penala Entonija Modesta. Photo: Mika Volkmann/Bongarts/Getty Images
Marvin Hic znao je da proslavi odbranu penala Entonija Modesta. Photo: Mika Volkmann/Bongarts/Getty Images

Švajcarskom čuvaru mreže na ponašanju je zamerio i trener Augzburga, Markus Vajncerl. „Nije se ponašao kako bi trebalo, nije se ponašao pametno, a kamoli sportski. Doduše, kad mislite da ste oštećeni onda preterate u reakcijama.“ – poručio je Vajncerl, dok je sportski direktor Augsburga Štefan Rojter pomalo i brani golmana prebacujući odgovornost na napadača Kelna. „Nije u redu, ali nije u redu ni simulirati faul.“
Podsetite se kako je sve izgledalo:

Prethodni tekst„Davidova“ rampa za košarkaškog „Golijata“
Sledeći tekstSanto Kondoreli – Srednji prst za oca