Kada je Herison Barns „uništio“ Nikolu Pekovića

Kada je Herison Barns
Kada je Herison Barns "uništio" Nikolu Pekovića

Voriorsi su tih godina krčili put ka samom vrhu NBA lige, pa nije bilo uopšte iznenađujuće kada su 24. novembra 2012. godine na svom terenu savladali Minesota Timbervulvse. U veoma tvrdom meču sa ne puno poena, domaćini su boljom igrom u poslednjem periodu uspeli da prelome duel i na kraju trijumfuju sa 96:85. Meč je obeležila odlična partija tandema Kari-Tompson, ali mnogo više jedan potez tadašnjeg rukija Voriorsa, Herisona Barnsa.
U drugoj četvrtini, dok su gosti imali blagu prednost, Voriorsi napadaju obruč Minesote preko niskog posta. Lopta je u rukama centra Dejvida Lija, koji ostaje miran posle udvajanja Timbervulvsa, a potom čeka kretnju svojih saigrača, kako bi pravovremeno uposlio nekog od njih, ukoliko uspeju da se oslobode protivnika. Herison Barns se odlično kreće, koristi „rupu“ u odbrani gostiju i silovito utrčava ka reketu Minesote, a onda sledi odlično dodavanje Lija. Herison Barns prihvata loptu, a potom bez spuštanja lopte na parket kreće na snažno zakucavanje, iako se ispred njega nalazio centar gostiju i jedan od najsnažnijih igrača u ligi Nikola Peković. Barnsa to nikako nije poremetilo, on veoma snažno i visoko skače, „odnosi“ Pekovića i potom silovito zakucava loptu u koš.

Herison Barns je izveo spektakularno zakucavanje preko Nikole Pekovića.
Herison Barns je izveo spektakularno zakucavanje preko Nikole Pekovića.

Bilo je to spektakularno zakucavanje, svakako jedno od najbolih te godine, a propratila ga je i fantastična reakcija igrača Voriorsa koji su se u tom trenutku nalazili na klupi i koji su počeli da skaču i galame od oduševljenja. I domaći navijači bili su oduševljeni zakucavanjem Barnsa, pa su i mnogi od njih poskakali sa svojih mesta i potom ovacijama pozdravili potez igrača Voriorsa. „Vrhunsko zakucavanje, koje bi bilo i malo bolje da je dosuđen faul. Želeo sam da zakucam snažno i uspeo sam u tome.“ – izjavio je posle meča o svom potezu Herison Barns.
Kako je izgledalo fantastično zakucavanje Barnsa preko Pekovića, koje mnogi smatraju za jedno od spektakularnijih u novijoj istoriji NBA lige, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstLinus Omark – Hokejaški lob
Sledeći tekstKad je Vejn Runi Amerima održao čas fudbala