Kad je Vejn Runi Amerima održao čas fudbala

Kad je Vejn Runi Amerima održao čas fudbala
Kad je Vejn Runi Amerima održao čas fudbala
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada je u Mančester Junajtedu stekao status legende, Vejn Runi je 2017. godine na jednu sezonu prešao u Everton, gde je i počeo svoju karijeru, i posle ne baš sjajnih partija odlučio se za avanturu zvanu Sjedinjene Američke Države. Tada tridesetdvogodišnjak, Runi je 28. juna 2018. godine potpisao ugovor sa Di-Si Junajtedom, na tri i po godine, za oko osam miliona po sezoni i zadužio broj 9. Vejn Runi je u prva tri nastupa ulazio sa klupe, a onda je dve utakmice igrao svih 90 minuta sa kapitenskom trakom na ruci. Legenda Mančester Junajteda uspeo je odmah da impresionira Amerikance, pre svega svojom tehnikom koja je vidno odskakala od ostalih igrača, ali i svojim asistencijama i požrtvovanjem. Početkom avgusta te 2018. godine Di-Si Junajted je igrao meč protiv Orlanda, a Englez je uspeo da svojom igrom zadivi čitav svet i nestvarnim potezima ispuni gotovo sve sportske medije širom planete.
Naime, na samom kraju sudijske nadoknade vremena, tačnije u 96. minutu, golman Di-Si junajteda bio u protivničkom šesnaestercu čekajući da se izvede korner. Rezultat je bio 2:2. Gotovo svi igrači su u šesnaestercu gostiju. Korner je izveden i lopta je izbijena. Krenula je kontra gostiju i jedan igrač tima sa Floride krenuo je u sprint kako bi postigao pogodak na prazan gol.

Vejn Runi je prvo odlično oduzeo loptu, a potom i sjajnom asistencijom doneo pobedu svom timu.
Vejn Runi je prvo odlično oduzeo loptu, a potom i sjajnom asistencijom doneo pobedu svom timu.

Ipak, Runi to nije dozvolio, već je za samo šest sekundi napravio čudo: najpre neverovatnim sprintom stigao, a zatim klizećim startom sprečio protivnika u nameri da postigne pogodak ili doda loptu saigračima, koji bi bili u prilici da šutiraju na nebranjeni gol, da bi onda poveo loptu i posle par koraka sa razdaljine od 40-ak uputi hirurški precizan pas sa pola terena pravo u srce šesnaesterca, odakle je Lusijano Akosta glavom lobovao Džoa Bendika za prvi het-trik u karijeri, triler pobedu domaćina od 3:2 (1:0) i ludo slavlje navijača na „Audi fildu“. Vejn Runi je tako pokazao svima kakva je klasa od igrača i kako se bori za dres koji nosi. I dok je Akosta sa saigračima slavio na tribini sa navijačima, Runi je nekako skromno, pomalo tužno, sam na terenu, samo podigao palac ka klupi.
Posle jednog od najupečatljivijih poteza karijere, kapiten je tada trećom asistencijom u petoj utakmici od transfera iz Evertona obezbedio ekipi trenera Bena Oldena važne bodove u trci sa nekolicinom timova iz „donjeg doma“. Podsetite se kako je izgledao Runijev čas fudbala Amerikancima, koji su ostali u neverici na ono što je Englez izveo u meču protiv Orlanda:

Prethodni tekstKada je Herison Barns „uništio“ Nikolu Pekovića
Sledeći tekstPernel Vitaker – Brutalno prebijanje protivnika i skandalozna reakcija sudije