Kada je Hiršera „umalo ubio“ dron

Kada je Hiršera
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

22. decembra 2015. godine održavao se čuveni “noćni” slalom u Madoni di Kampiljo. U spektakularnoj trci pod reflektorima ubedljivo je slavio Norvežanin Henrik Kristofersen, koji je imao vise od sekunde prednosti ispred u toj trci drugoplasiranog, a svakako najboljeg skijaša tog vremena, Marsela Hiršera. Da ishod trke, a samim tim i pobednik, vrlo brzo padnu u drugi plan, zaslužan je bizaran incident iz druge vožnje, posle koga je Marsel Hiršer mogao ozbiljno da nastrada.
Kao drugoplasirani iz prve vožnje sa velikim zaostatkom u odnosu na vodećeg Kristofersena, Hiršer je u drugu vožnju ušao sa ciljem da vožnjom “na ivici žileta” pokuša da nadoknadi izgubljeno u prvom nastupu. “Poleteo” je Austrijanac stazom u Madoni di Kampiljo, vrlo precizno prolazivši između kapija, kada se u trenucima dok se približavao prvoj vremenskoj kontroli dogodio incident koji je sve šokirao.

Kada je Hiršera "umalo ubio" dron fb
Marsel Hiršer je umalo nastradao od drona.

Dron koji je na sebi imao kameru ne bi li iz vazduha pratio vozača na stazi odjednom se srušio na zemlju i to samo nekoliko desetina centimetara iza Hiršera, koji je nastavio da vozi kao da se ništa nije dogodilo. Bila je to veoma opasna situacija i veliki skandal, jer da je dron “bio malo precizniji” dogodila bi se velika tragedija u kojoj je austrijski skijaš mogao da doživi ozbiljne povrede koje su vrlo verovatno mogle i da ga životno ugroze.
Kada je posle trke postao potpuno svestan šta se dogodilo dok se on nalazio na stazi i kakve je posledice mogao da ima posle bizarnog incidenta sa dronom, Hiršer se vrlo besno obratio novinarima: „Ovo je prestrašno, nikada nije smelo da se dogodi. Mogao sam da budem ozbiljno povređen!” – “grmeo” je Hiršer za medije.
Kako je izgledao bizaran incident sa dronom, koji je umalo “došao glave” tadašnjem najboljem svetskom skijašu Maršeru Hiršeru i koji je svakako jedan od najvećih ikada na belim stazama, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstBokšićev gol kojim je uzeo Kup Jugoslavije budućem prvaku Evrope i sveta
Sledeći tekst„Topovski udar“ Metjua Filipsa