Kada je Miroslav Raduljica „zakucao“ Darija Šarića

Kada je Miroslav Raduljica
Kada je Miroslav Raduljica "zakucao" Darija Šarića

U četvrtini finala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, u meču za koji mnogi često znaju da kažu da je „više od igre“, košarkaši Srbije savladali su Hrvatsku rezultatom 86:83 i plasirali se u polufinale. Posle tokom većeg dela veoma izjednačenog meča, „Orlovi“ su uspeli da trijumfuju u neizvesnoj penal završnici, a „Kockasti“ su žalili za još jednom propuštenom prilikom da dođu do medalje. Sa tog susreta pamte se mnogi detalji, ali reklo bi se jedan posebno…
Igrala se treća četvrtina duela, posle odlične odbrane Stefana Markovića, košarkaši Srbije krenuli su u brzi kontranapad. Bogdan Bogdanović je uposlio Miroslava Raduljicu, koji je krenuo na silovito zakucavanje. Dario Šarić je imao nameru da ga izblokira, „čekao ga“ je u reketu, ali to nije ni najmanje pokolebalo centra reprezentacije Srbije.

Miroslav Raduljica je izveo spektakularno zakucavanje preko Darija Šarića.
Miroslav Raduljica je izveo spektakularno zakucavanje preko Darija Šarića.

Miroslav Raduljica skače visoko, a potom snažno zakucava loptu u koš preko Šarića. Legendarni centar je ušao veoma snažno u to zakucavanje i u sam kontakt sa reprezentativcem Hrvatske, pa je prosto „odneo“ Darija Šarića, koji je posle duela sa Raduljicom završio na parketu. Dok su košarkaši reprezentacije Srbije proslavljali veoma atraktivno poentiranje njihovg saigrača, Dario Šarić je „zbunjeno“ sedeo na parketu i kao da se pitao šta se upravo dogodilo i kako je Miroslav Raduljica uspeo da ga „prekuca“. „Hvala Bogu da je ušlo. Skoro da sam zaurlao. Šalim se… Ustvari, ne šalim se.“ – izjavio je posle meča o svom zakucavanju Miroslav Raduljica.
Taj potez centra reprezentacije Srbije kao da je promenio sam momentum meča, pa su „Orlovi“ ubrzo stekli malo osetniju prednost, koju su uspeli da sačuvaju do kraja susreta. Zakucavanje Miroslava Raduljice preko Darija Šarića svakako je obeležilo duel Srbije i Hrvatske na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali je ušlo i u mnoge kompilacije kao jedan od najboljih košarkaških poteza na tim Igrama, a kako je ono izgledalo možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstOlga Korbut – Opasna vežba koju su „morali“ da zabrane
Sledeći tekstFabricio Ravaneli – „Sam“ protiv Liverpula