Kada je Rej Alen radio "odličan posao" dok je Džordan "zatrpavao" koš

Kada je Rej Alen radio “odličan posao” dok je Džordan “zatrpavao” koš

3. decembra 1996. godine Čikago Bulsi su pobedom na gostovanju Milvoki Baksima zabeležili 16. trijumf u 17. duelu tekuće NBA sezone. Goste je do pobede predvodio Majkl Džordan, koji je te večeri postigao 40 poena i odigrao još jedan odličan meč i to u direktnom duelu protiv tadašnjeg rukija i velike košarkaške nade Reja Alena.
Nije uspeo Rej Alen te večeri da pokaže zašto su mnogi već tada smatrali da će u budućnosti biti NBA zvezda. U napadu je imao loše veče, meč je završio sa samo 8 poena, šutirajući tek 3/9 iz igre. Sa druge strane u odbrani je imao još veće probleme, jer mu je “pripao” nezahvalan zadatak da proba da sačuva Majkla Džordana. Iako je radio sve što mu je rečeno i po sopstvenom priznaju uopšteno nije igrao toliko loše u odbrani, ipak nije uspeo da zaustavi “Letećeg”.

Rej Alen je bezuspešno pokušavao da sačuva Majkla Džordana. Photo: Gary Dineen/NBAE/Getty Images
Rej Alen je bezuspešno pokušavao da sačuva Majkla Džordana. Photo: Gary Dineen/NBAE/Getty Images

To što Rej Alen nikako nije uspevao da sačuva Džordana i što je Majkl “zatrpavao” koš Baksa, frustriralo je trenera domaćih Krisa Forda, koji je bio nezadovoljan odbranom koju igra njegov ruki igrač. On je u nekoliko navrata vikao na Alena, a kada je video šta se dešava, Džordan je odlučio da priđe treneru Baksa i umeša se u njegov “razgovor” sa mladim igračem, o čemu je Rej Alen govorio gostujući u jednoj emisiji.
Šta je Rej Alen ispričao o toj situaciji, najbolje je da sami poslušate od legendarnog košarkaša i da saznate kako ga je Majkl “ubijao” te večeri (u Alenovom sećanju Džordan je postigao i više poena nego što zapravo jeste) i šta je poručio njegovom treneru, o čemu je Alen govorio tokom gostovanja u emisiji kod Dena Patrika.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This