Kada je Rej Alen radio „odličan posao“ dok je Džordan „zatrpavao“ koš

3. decembra 1996. godine Čikago Bulsi su pobedom na gostovanju Milvoki Baksima zabeležili 16. trijumf u 17. duelu tekuće NBA sezone. Goste je do pobede predvodio Majkl Džordan, koji je te večeri postigao 40 poena i odigrao još jedan odličan meč i to u direktnom duelu protiv tadašnjeg rukija i velike košarkaške nade Reja Alena.
Nije uspeo Rej Alen te večeri da pokaže zašto su mnogi već tada smatrali da će u budućnosti biti NBA zvezda. U napadu je imao loše veče, meč je završio sa samo 8 poena, šutirajući tek 3/9 iz igre. Sa druge strane u odbrani je imao još veće probleme, jer mu je „pripao“ nezahvalan zadatak da proba da sačuva Majkla Džordana. Iako je radio sve što mu je rečeno i po sopstvenom priznaju uopšteno nije igrao toliko loše u odbrani, ipak nije uspeo da zaustavi „Letećeg“.

Rej Alen je bezuspešno pokušavao da sačuva Majkla Džordana. Photo: Gary Dineen/NBAE/Getty Images
Rej Alen je bezuspešno pokušavao da sačuva Majkla Džordana. Photo: Gary Dineen/NBAE/Getty Images

To što Rej Alen nikako nije uspevao da sačuva Džordana i što je Majkl „zatrpavao“ koš Baksa, frustriralo je trenera domaćih Krisa Forda, koji je bio nezadovoljan odbranom koju igra njegov ruki igrač. On je u nekoliko navrata vikao na Alena, a kada je video šta se dešava, Džordan je odlučio da priđe treneru Baksa i umeša se u njegov „razgovor“ sa mladim igračem, o čemu je Rej Alen govorio gostujući u jednoj emisiji.
Šta je Rej Alen ispričao o toj situaciji, najbolje je da sami poslušate od legendarnog košarkaša i da saznate kako ga je Majkl „ubijao“ te večeri (u Alenovom sećanju Džordan je postigao i više poena nego što zapravo jeste) i šta je poručio njegovom treneru, o čemu je Alen govorio tokom gostovanja u emisiji kod Dena Patrika.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This